Sute de mii de familii de refugiați din Ucraina au găsit adăposturi în diverse colțuri ale Moldovei. Cele mai multe familii de refugiați au ajuns însă la Chișinău. În aceste zile de grea încercare este important ca micuții care au parcurs un drum atât de lung și anevoios să aibă parte de consiliere psihologică, dar și de anumite activități care ar putea să-i învioreze și să le ofere emoții pozitive.

MamaPlus.md a realizat o listă cu activitățile și serviciile disponibile gratuit pentru toți copiii refugiaților ucraineni care se află în acest moment la Chișinău.

Important: lista va fi actualizată în mod constant. Dacă oferiți un serviciu sau organizați evenimente/cursuri/activități pentru copiii din Ucraina, vă rugăm să ne scrieți un mesaj pe pagina de Facebook Mamaplus.md.

Roller Park Moldova

mamaplus

Copiii refugiaților din Ucraina, pentru a se destinde și a uita un pic de tragedia trăită, pot să se dea cu role, scutere și skate-uri la Roller Park Moldova, în sectorul Botanica al capitalei. Inițiativa vine chiar din partea reprezentanților rollerdromului. Totodată, aceștia anunță că îi primesc și pe sportivii din Ucraina în calitate de instructori. Astfel, toți doritorii sunt bineveniți.

Adresa: Chișinău, sectorul Botanica, bd. Decebal, 23
Telefon: 078 945 151

Centrul distractiv-sportiv ”Panda Kids”

mamaplus

Centrul sportiv-distractiv pentru copii și adulți Panda Kids este înzestrat cu săli de fitnes, lego și un extreme park cu cele mai lungi și performante trasee de funii. Centrul anunță că intrarea este gratuită pentru toți copilașii ucraineni refugiați în capitala țării noastre.

Adresa: Chișinău, str. N. Testemițanu, 29/5
Telefon: 069995343

Jiu-jitsu și Grappling la clubul sportiv ”Amatika”

mamaplus

Pasiunea pentru sport ar putea să le aline tristețea copiilor refugiaților din Ucraina. Tocmai de aceea, clubul sportiv Amatika face un gest frumos, invitând toți doritorii la antrenamentele de Jiu-Jitsu și Grappling, absolut gratuit și alături de antrenori profesioniști.

Adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 196/2
Telefon: 079991777

Sun Kids Academy

mamaplus

Centrul de dezvoltare armonioasă pentru copii "SUN KIDS Academy" le oferă ajutor familiilor cu copii din Ucraina. Este important ca cei mici să fie integrați în comunități armonioase pentru a face față situației complicate. Sun Kids Academy își deschide ușile pentru micuții cu vârsta cuprinsă între 3-7 ani, absolut gratuit. De asemenea, oferă și locuri de muncă vacante pentru pedagogi cu experiență de muncă în instituțiile preșcolare.

Telefon: 022 88 22 22
Site

Academia de fotbal ”Viitorul”

mamaplus

Președintele Academiei VIITORUL își exprimă deplina disponibilitate de a încadra copiii refugiați în echipele din Chișinău și Colonița începând cu vârsta de 4-5 ani și până la majorat. Se asigură gratuit includerea în procesul de pregătire (antrenamente, ședințe și cursuri de dezvoltare personală), competiții, precum și echipamentul și inventarul sportiv necesar.

Persoana de contact: Țepordei Grigore
Email: academiaviitorul@gmail.com
Telefon: 067652470

Magazinul de jucării ”Carousel„

mamaplus

Magazinul de jucării ”Carousel”, amplasat în inima Chișinăului a creat o cameră de joc specială pentru copiii refugiați din Ucraina. Aici aveți ocazia să le citiți cărți interesante, să asamblați puzzle-uri și să vă jucați în jocuri de societate. Totodată, vizitatorii vor putea să participe la diverse masterclass-uri. Fiecare copil va fi servit cu ceai călduț și biscuiți.

Adresa: Chișinău, str. Mihai Eminescu, 24

Hypermarket Goose & Goose 

mamaplus

Pentru familiile cu copii refugiate din Ucraina, primul hypermarket cu produse pentru copii Goose & Goose oferă ajutoare sub formă de alimente pentru copii, scutece și jucării. Cetățenii ucraineni pot să solicita ajutor în incinta magazinului la prezentarea adeverinței de naștere a copilului.

Adresa: Chișinău, str. Albișoara, 42
Email: marketing@2goose.md

Academia IT pentru copii ”Impact A&C”

mamaplus

În aceste vremuri deloc ușoare, copiii refugiaților ucraineni au nevoie de un loc în care să studieze, să facă parte din colectivitate. Academia IT pentru copii ”Impact A&C” a lansat cursuri gratuite pentru copilașii din Ucraina care se află în prezent pe teritoriul țării noastre. Micii studenți se vor familiariza cu lumea digitală, vor programa jocuri și roboți și vor crea propriile site-uri web. Cursurile se vor desfășura în sectorul Râșcani al capitalei.

Orarul grupelor conform categoriilor de vârstă:

 • 5-7 ani – luni de la 14:00-16:00
 • 8-10 ani - marți de la 14:00-16:00
 • 11-14 ani – miercuri de la 14:00-16:00  
 • 14-17 ani – joi de la 14:00-16:00

Adresa: Chișinău, str. Alecu Russo, 15

Numere de telefon pentru înscrieri: 068696998, 068612030

Comunitatea ”Tekwill”

mamaplus

În semn de solidaritate cu cei care au fugit din calea războiului în țara noastră, în următoarele zile urmează a fi desfășurate o serie de acțiuni de susținere a copiilor și adulților refugiați organizate de comunitatea Tekwill.

Tekwill le oferă absolut gratuit:

 • Spații de colaborare și muncă
 • Acces la resurse educaționale pentru elevi între 13 și 19 ani
 • Traininguri și activități pentru copii între 5 și 17 ani
 • Asistență psihologică.

Site
Telefon: +373 78 498 834.

Masterclass-uri pentru copii la Mediacor

mamaplus

Centrele de creație Artcor, Mediacor și Clasa Viitorului organizează masterclass-uri pentru copiii refugiaților ucraineni. Sub supravegherea profesorilor, copiii vor putea participa la o serie de evenimente creative: lecții de muzică și artă plastică, ore de judo alături de antrenori calificați și multe altele.

Orele se vor desfășura în perioada 28 februarie – 4 martie, între orele 11:00-16:00, cu pauza de masă de la 13:00 – 14:00.

Formular de înscriere
Adresa: Chișinău, str. Alexei Mateevici, 60

Școala de calcul mental Soroban

mamaplus

Școala de calcul mental Soroban oferă studii gratuite pentru toți copiii refugiaților ucraineni. Categoria de vârstă: 4-14 ani. Cursurile se pot desfășura sub supravegherea părinților, de luni până vineri, între orele 9:00 – 20:00.

Adrese:

 • Ștefan cel Mare și Sfânt, 141/1
 • str. Constantin Brâncuși, 110
 • bd. Mircea cel Bătrân, 34/6

Numere de telefon: 069043463, 068670004, 060935935

Clinica Pediatrica

mamaplus

Echipa clinicii Pediatrica, în semn de solidaritate, oferă consultanță și ajutor medical GRATUIT pentru familiile cu copii refugiați din Ucraina.

Adrese:

 • Chișinău, Telecentru, str. Miorița 3/5
 • Chișinău, Ciocana, bd. Mircea cel Batrân, 42

Telefon: 022911500

Clinica KiderMed

mamaplus

În aceste momente de grea încercare, echipa clinicii KinderMed "Pediatric & Family Care" se solidarizează cu familiile refugiate din Ucraina, oferind consultanță și asistență medicală GRATUITĂ pentru toți membrii acestora.

Adresa: Chișinău, str. Vasile Alecsandri 87

Numere de telefon: 022 111 060, 022 111 061, 078 222 060, 079300025, 079300028

Torturi pentru micii sărbătoriți de la ”Mimimi Cakes”

mamaplus

Un gest mic poate aduce o bucurie mare. De această părere sunt cei de la ”Mimimi Cakes” care se oferă să prepare cele mai gustoase torturi pentru copiii refugiați din Ucraina care se află pe teritoriul Moldovei. Chiar dacă trăim vremuri dificile, zilele de naștere ale copiilor trebuie marcate frumos și gustos. Copiii au nevoie de emoții pozitive.

Telefon: 068858855

Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici"

mamaplus

Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici" vine cu vești pozitive pentru refugiații din Ucraina.  La prezentarea pașaportului ucrainean sau a altui act de identitate la casa de bilete, Teatrul oferă un bilet gratuit la unul din spectacole.

Pentru a vedea spectacolele disponibile, puteți accesa pagina Teatrului.

Teatrul Național Dramatic Rus „Anton Cehov”

mamaplus

Teatrul Național Dramatic Rus „Anton Cehov” le oferă o rază de bucurie refugiaților din Ucraina. La prezentarea pașaportului la casele teatrului sau a altui act care ar confirma statutul Dvs. de refugiat, veți primi un bilet gratuit la unul din spectacolele din stagiunea curentă.

Adresa: Chișinău, str. Vlaicu Pârcălab 75
Telefon: 022-22-33-62

Centrul medical Mama Med

mamaplus

În această perioadă complicată, echipa centrului medical Mama Med le oferă copiilor refugiaților din Ucraina consultații gratuite ale medicului pediatru.

Adresa: Chișinău, bd. Dacia, 35
Telefon: 068 39 40 00

Asistență medicală pentru copiii cu afecțiuni oncologice

mamaplus

Acum, copiii pacienți cu maladii oncologice din Ucraina au nevoie de susținere mai mult decît oricînd! Ieri a fost lansat un bobmardament asupra spitalului «Ohmatdit», cel mai mare spital pediatric din Kiev, care tratează înclusiv și pacienți cu afecțiuni oncologice. Pentru a le asigura condiții optime de cazare și accesul la tratamente specializate, a fost creat un grup de lucru sub egida IMSP Institutul Oncologic, cu participarea echipelor de medici oncologi, precum și pediatri din mai multe spitale, reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Au fost identificate soluții logistice și dezvoltate proceduri operaționale pentru internarea pacienților cu afecțiuni oncologice.

Numere de telefon: 060497733, 060200523

Magazinul Shopshop.md

mamaplus

În toate magazinele shopshop, la prezentarea pașaportului ucrainean se oferă seturi gratuite de rechizite și articole de birotică pentru copii.

Adresele magazinelor:

 • bd. Decebal, 61
 • Velmart, Constantin Brâncuși, 3
 • CC Oasis, etajul 1
 • str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 28/1
 • Valea Morilor, str. Grigore Alexandrescu 3A
 • bd. Mircea cel Bătrân, 3
 • CC Atrium
 • CC Zity Mall
 • str. A. Pușkin, 20

Antrenamente de fotbal la CSF Sporting

 

mamaplus

În aceste clipe dificile, copiii pasionați de fotbal care s-au refugiat din Ucraina în Moldova își pot continua antrenamentele la CSF Sporting. Antrenamentele se desfășoară absolut gratuit.

Telefon: 079639824
Viber, WhatsApp: +380 (96) 449 93 54

Atelier de creație la Muzeul Național de Artă al Moldovei 

mamaplus

Muzeul Național de Artă al Moldovei organizează ateliere de creație destinate copiilor refugiați. În fiecare marți și joi, în incinta muzeului vor avea loc câte două ateliere pe zi: la orele 13:00 și 15:00. În aceste ateliere copiii vor învăța să facă diverse lucrări pentru a stimula creativitatea prin desen, colaj și modelare în plastilină. Pentru refugiați și voluntari, Muzeul Național de Artă al Moldovei oferă acces gratuit la toate expozițiile.

Adresa: Chișinău, str. 31 August 1989, 115