mamaplus

Curățătorii chimice în Chișinău. Când este necesar acest serviciu și unde poți apela

-
//
24.03.2022

Apelăm la curățătoria chimică toamna sau iarna, atunci când trebuie să curățăm și să îngrijim îmbrăcămintea de exterior. Totodată, s-ar putea ca la un moment dat să ne confruntăm și cu problema petelor problematice, care nu pot fi curățate în condiții casnice. În ambele cazuri avem nevoie de ajutorul unor profesioniști care vor putea curăța hainele cu ajutorul unor utilaje performante, cu detergenți speciali. Specialiștii vă vor recomanda cea mai potrivită metodă de curățare în funcție de necesități.

mamaplus

Care sunt avantajele unei curățări chimice?

 • Economie de timp și nervi. Curățarea profesionistă va înlătura petele mai rapid, cu ajutorul unor produse speciale. Între timp, veți reuși să dedicați acest timp activităților preferate, fără să vă faceți alte griji. 
 • Abordare profesionistă. Specialiștii curățătoriilor chimice vor alege metoda de curățare potrivită și detergenți care nu vor afecta calitatea stofei.
 • Eficiență. Este mult mai bine să apelezi la un specialist decât să te strădui din răsputeri să scoți petele dificile. La curățătoriile chimice ai garanție 100% că hainele tale vor arăta impecabil.

Când ar trebui să apelezi la o curățătorie chimică?

Apelarea la servicii de curățătorie și spălătorie haine îți poate ușura responsabilitățile care te așteaptă acasă, cum ar fi, probabil, grămada tot mai mare de haine murdare sau necălcate. În acest caz, datorită serviciului de curățare chimică, nu vei mai avea grija hainelor nespălate la timp. 

Petele dificile ar trebui încredințate unui profesionist. S-ar putea ca pata de vin roșu de pe bluza albă să o elimini, însă după aceea bluza nu va mai avea acel alb impecabil.

Costumele, piele din satin artificial își pot pierde forma dacă le speli în condiții casnice. Nemaivorbind de hainele de exterior, cum ar fi scurtele de iarnă. 

Spre deosebire de o spălare clasică în condiții casnice, curățătoriile nu folosesc apa în procesul de curățare. Apa poate deteriora stofele delicate și prin urmare se folosesc soluții organice speciale care înlătură murdăria și nu strică aspectul articolelor vestimentare.

Prin ce se deosebește curățarea umedă de cea chimică?

Există două metode principale de curățarea profesionistă. Acestea sunt extrem de eficiente și garantează rezultate excelente. 

 • Curățare chimică (uscată) - este o metodă care nu presupune folosirea apel în procesul de curățare sau apa se folosește în cantități foarte mici.
 • Curățare umedă - metodă delicată de curățare cu apă și detergent special.

Metoda uscată ajută la curățarea petelor învechite și dificile. Această metodă folosește soluții speciale pentru a scoate granulele de pete din fibră. Înainte de curățare, petele sunt prelucrate pe o masă specială. Această metodă permite curățarea și îndepărtarea petelelor de pe diverse tipuri de țesături. Metoda are însă și dezavantaje: substanțele prea agresive pot afecta culoarea țesăturii, pot înrăutăți impermeabilitatea și pot fi un alergen pentru persoanele sensibile.

Când contactați o curățătorie chimică, angajații vor stabili dacă este posibil să curățați hainele printr-o metodă mai blândă - curățarea umedă. Această metodă presupune utilizarea unor agenți de curățare mai blânzi și mai siguri. Curățarea umedă este ecologică, sigură pentru sănătate și țesătură, poate ajuta la curățarea murdăriei de nivel mediu și este o metodă potrivită pentru produsele care pot fi deteriorate prin curățarea chimică. Acest tip de curățare este excelent pentru lenjeria de corp și lenjeria de pat, pernele cu umplutură sintetică, pilote din pene, materiale din acetat și poliuretan, costume cu pantaloni, bluze și rochii, fuste și cămăși.

Metoda se bazează pe spălarea în mașini profesionale speciale, care sunt echipate cu moduri de spălare fin reglate folosind anumite substanțe chimice, urmate de îngrijire și călcare.

MamaPlus.md vă sugerează unde puteți să apelați în cazul în care aveți nevoie să curățați scurta de iarnă, costumul preferat sau niște pete dificile. 

Toate prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 24.03.2022

Curățătoria chimică Akuratti

mamaplus

Akuratti – curățare conform tehnologiilor europene și abordare individuală. La Akuratti nu există curățătorie comună, ci doar curățătorie aqua individuală şi înalt tehnologizată, curățarea exclusivă a produselor textile şi a blănurilor. Echipa Akuratti selectează cel mai delicat program de curățare chimică sau aqua pentru fiecare articol în parte. Curățătoria chimică are filiale în toate sectoarele capitalei, cu posibilitatea de livrare la domiciliu sau în oficii.

Prețuri: Curățarea chimică si aqua articolelor din materiale textile: bluză simplă, golf, pulover, balero cu mânecă scurtă - 116 lei/unitate, bluză simplă din mătase – 116 lei/unitate, pantaloni din mătase, sofisticați - 131 lei/unitate, blugi cu aplicații, strasuri - 100 lei/unitate, jachete din puf/pene - 210 lei/unitate, combinezon (cu mâneci) cu căptuşeală (de sintepon) – 273 lei/unitate, scurtă din puf/pene (până la 70 cm) – 242 lei/unitate, scurtă de iarnă cu guler din blană (de la 70 cm) – 289 lei/unitate, palton de iarnă – 275 lei/unitate, sacou din stofe delicate (măsate, strasuri sau aplicații din piele) – 135 lei/unitate.

Numere de telefon:

 • 022 83 87 87
 • 069140000

Adrese:

 • Chișinău, str. Albișoara, 4, CC "ATRIUM"
 • bd. Negruzzi 2/4, CC "GRAND-HALL"
 • bd. Decebal, 23, CC "JUMBO"
 • str. C. Brâncuși, 3, "PLAZA"
 • str. N. Zelinski, 7
 • bd. Mircea cel Bătrân, 6, "FIDESCO",
 • bd. Mircea cel Bătrân, 24/6, magazin "Nr.1"
 • bd. Moscova, 19, "FOURCHETTE"

Site
Facebook

Curățătoria inteligentă ACQUAZZURRO

mamaplus

Curățătoria ACQUAZZURRO oferă un spectru larg de servicii de curățare a hainelor, încălțămintei și a articolelor textile: curățare chimică și uscată, curățarea blănurilor, curățarea și vopsirea articolelor din piele, curățarea și vopsirea încălțămintei și a genților. Curățătoria ACQUAZZURRO vă va ajuta să arătață mereu impecabil.

Prețuri: bluză simplă din matase – 130 lei, bluză cu aplicații, strasuri – 140 lei, pantaloni de costum – 110 lei, pantaloni din mătase – 130 lei, combinezon din mătase scurt sau lung - 180/210 lei, scurtă demi-sezon, trenci ( până la 70 cm/ de la 70 cm) - 180/200 lei, scurtă de iarnă (până la 70 cm/ de la 70 cm) - 220/250 lei, scurtă puf/pene (până la 70 cm/ de la 70 cm) - 250/265 lei, jachetă puf/pene – 215 lei, jachetă cu aplicații din blană/piele - 230 lei, cizme de pâslă joase/înalte - 270/320 lei.

Telefon: +373 022 89 57 57

Adresa:

 • str. București, 98 (Сrown Plaza)
 • str. Arborilor, 21 (CC Shopping MallDova)
 • str. Ion Creangă, 49/2 (magazin Maximum)

Site
Facebook

Curățătoria Sinderela

mamaplus

Curățătoria Sinderela oferă servicii de înaltă calitate de curățare și spălare a hainelor și a articolelor textile. Filialele companiei se află în fiecare sector din capitală, ceea ce este un avantaj pentru fiecare client. Curățătoriile sunt dotate cu utilaj de calitate germană și italiană, iar echipa de profesioniști vă va propune cele mai eficiente și potrivie metode de curățare, în funcție de propriie necesități.

Prețuri: bluză simplă/cu aplicații sau strasuri - 115/130 lei, pantaloni, blugi/ pantaloni pe bază de sintepon - 100/130 lei, cojoc din blană artificială scurt/ lung (de la 70 cm) - 290/320 lei, jachetă din tricot cu căptușeală – 220 lei, jachetă pe bază de sintepon - 100/120 lei, scurtă de iarnă (până la 70 cm/de la 70 cm) - 200/230 lei, scurtă puf/pene (până la 70 cm/de la 70 cm) - 265/290 lei, palton de iarnă (până la 70 cm) - 310/260 lei.

Numere de telefon:

 • +373 022 43 80 80,
 • 069 43 80 80,
 • 022 44 50 97

Adrese:

 • str. Miron Costin, 25
 • bd. Traian, 6/1

Punctele de primire:

 • str. Alexei Sciusev, 89,
 • șos. Hîncești, 43,
 • Stăuceni, str. A. Mateevici, 9В, str. Alecu Russo, 28

Site
Facebook

Curățătoria chimică Nufărul

mamaplus

Curățătoria Nufărul este dotată cu utilaj modern, conform standardelor europene. Filialele curățătoriei sunt amplasate în toate sectoarele orașului Chișinău. Curățătoriile și spălătoriile Nufărul folosesc atât tehnologiile tradiționale de curățare cu detergenți din Germania, Italia și Franța, cât și tehnologia de curățare umedă. Curățătoria deține numeroase certificate care atestă calitate garantată.

Prețuri: palton demi-sezon – 245 lei, jachetă din puf/sintepon – 190 lei, scurtă de puf – 240 lei, scurtă cu căptușeală din blană naturală – 234 lei, cămașă – 60 lei, fustă – 100 lei.

Numere de telefon:

 • +373 022 83 87 87,
 • 069 14 00 00

Adrese:

 • str. G. Asachi, 48/1
 • str. Cuza Vodă, 24
 • str. Alba Iulia, 91/1
 • ул. Ион Крянгэ, 58
 • str. Maria Dragan, 28/3
 • bd. Mircea cel Bătrân, 24
 • str. Tudor Vladimirescu, 1
 • str. Matei Basarab, 10
 • str. Mitropolit Dosoftei, 100
 • str. Mihai Eminescu, 63

Site
Facebook

Curățarea încălțămintei la ”Wow Clean”

mamaplus

Curățătoria chimică a încălțămintei Wow Clean propune servicii profesioniste de curățare, vopsire și customizare a încălțămintei. Nu mai riscați să curățați încălțămintea de sine stătător, ci încredințați-le acest lucru profesioniștilor. Curățătoria încălțămintei folosește detergenți de calitate superioară: curățarea tălpii, a șireturilor, îmbunătățirea stării materialului, curățarea de murdărie, reîmprospătarea pielii și lustruire.

Prețuri: pantofi sport - de la 140 lei, piele întoarsă și năbuc- de la 160 lei, piele - de la 160 lei.

Telefon: +373 79 739 725

Site
Facebook