mamaplus.md

Cum ajutăm soția însărcinată? Top 10 cele mai utile recomandări

-
//
23.07.2014

1. Înarmați-vă cu răbdare. Bucurie, nesiguranță, schimbări de dispoziție, emoție, responsabilitate, teamă, dragoste – toate aceste sentimente au inundat mintea și sufletul ei. Simțurile sale sunt mai pronunțate decât înainte de sarcină. Ea se poate trezi plângând, iar peste un minut să uite despre motivul care i-a provocat această stare.  

Rolul de tată: cum ajutăm soția însărcinată? Top 10 cele mai utile recomandări

2. Fiți atenți. Uneori femeile își pierd încrederea în atracția lor feminină. Oferiți-i șansa să se simtă ca și odinioară. Faceți-i complimente, invitați-o la film, dați-i întâlnire. Sarcina nu presupune sfârșitul perioadei romantice. Dimpotrivă, este abia începutul.

3. Renunțați la vicii. Sănătatea viitoarei mămici este garantul sănătății bebelușului care așteaptă să vină pe lume. Ea se vede nevoită să renunțe la alcool, țigări și alte obiceiuri dăunătoare. Ea va depune eforturi pentru a duce un mod de viață mult mai sănătos ca mai înainte. Și-i va fi mult mai ușor să facă asta dacă o veți susține și veți proceda la fel.

4. Dați dovadă de interes. Întrebați-o despre ce i-a spus medicul. Dacă urmează să facă ultrasonografia, anulați toate treburile și mergeți împreună la doctor. Ei îi va fi foarte plăcut, iar dumneavoastră veți avea ocazia să vedeți bebelușul pentru prima dată. Să auziți cum îi bate inimioara și să vă convingeți că el este în regulă.

5. Aveți grijă de ea. Ajutați-o cu treburile prin casă. În primul trimestru de sarcină asumați-vă responsabilitatea pentru vasul de toaletă al pisicii, pentru spălatul veselei și procurarea produselor. Ea trebuie să doarmă bine. În ultimul trimestru de sarcină ajutați-o să-și lege șireturile și să găsească poza potrivită pentru somn.

Rolul de tată: cum ajutăm soția însărcinată? Top 10 cele mai utile recomandări

6. Ajutați-o să treacă peste toxicoză. Aduceți-i micul dejun în pat. Senzația de greață nu va fi atât de puternică dacă va mânca câțiva biscuiți și va bea apă fără să se ridice din pat.

7. Vorbiți cu prietenii. Discutați despre ceea ce vă îngrijorează: schimbările de dispoziție, supărări, sex, participarea dumneavoastră la naștere. Aflați despre secetele alegerii căruciorului, pătucului. Este puțin probabil ca soția dumneavoastră să fie interesată de siguranța rulmentului și capacitatea pneurilor.

8. Participați. Participați la elaborarea listelor și discutați despre alegerea numelui copilului. Interesați-vă despre maternitățile pe care le-a ales. Elaborați un itinerar și spuneți-i de cât timp va fi necesar pentru a ajunge la fiecare dintre acestea. 

Rolul de tată: cum ajutăm soția însărcinată? Top 10 cele mai utile recomandări

9. Asigurați familia. La ora actuală, bunăstarea familiei depinde numai de dumneavoastră. Timp de 9 luni, puteți să puneți deoparte o anumită sumă pentru ”zile mai negre”. Încercați să vă găsiți un loc de muncă mai convenabil sau să vă înțelegeți cu actualul patron referitor la u grafic mai confortabil. Stabilitatea, acum, este cea mai importantă. Din timp, planificați-vă un concediu după nașterea copilului. În primele zile după externarea de la maternitate ajutorul dumneavoastră va fi mai necesar ca niciodată.

10. Pregătiți-vă. Ajutați-o să-și facă geanta pentru maternitate, instalați în mașină un scaun auto pentru copii și pregătiți totul ce este necesar pentru înregistrarea micuțului la Oficiul Stării Civile și eliberarea certificatului de naștere a nou-născutului.