10 sfaturi de la Dorina Gherganov pentru fiicele sale

10 sfaturi de la Dorina Gherganov pentru fiicele sale

0
//
02.11.2017

Arată ca o adolescentă, dar are două fete mari, Vanessa și Asea. Sfaturile pentru fiicele sale ne-au emoționat și pe noi!

10 sfaturi de la Dorina Gherganov pentru fiicele sale

“Înainte de toate, Vanessa şi Asea, vreau să ştiţi că prețuiesc fiecare clipă de când v-am simțit în burtică, de când v-am luat în brațe şi până acum. Vă mulțumesc din suflet pentru prima dată când mi-aţi spus “mama” și pentru fiecare zi în care îmi spuneţi “mama”.

Nu mă pricep la dat sfaturi și cred că e un fel de lege a firii ca propriii copii să nu-ţi asculte sfaturile decât la mult timp după ce au fost împărtăşite.

1. Fiecare dintre voi două este unică. Nu e bine să vă comparaţi nici între voi, dar nici cu alţii. Pur şi simplu căutaţi să deveniţi voi mai bune, puţin câte puţin, în fiecare zi.

2. Nu lăsaţi complimentele să vi se urce la cap, dar nici nu lăsaţi critica să vă doboare. Nu toţi care vă laudă o fac din intenţii bune şi nu toţi care vă critică vă vor răul.

3. Învăţaţi de la alții, dar să aveţi mare grijă ce modele vă alegeţi… Nu tot ce străluceşte e aur! Eu nu vă îndemn să faceţi ca mine, vă rog doar să faceţi ceva bun şi util pentru voi.

4. Purtaţi haine potrivite și staţi drepte mereu. Oamenii văd mai întâi aspectul exterior, iar atitudinea o creaţi voi, inclusiv prin poziţia corpului.

5. Lucurile nu merg întotdeauna așa cum planifici. De aceea, e bine să aveţi mereu un plan B, de rezervă.

6. Nu zâmbiţi dacă nu e sincer.

Ca să aveţi buze atrăgătoare, vorbiţi frumos, elevat şi clar.  Iar ca să aveţi ochi frumoși, căutaţi binele în oameni. Femeia frumoasă şi deşteaptă este o normalitate, nu o raritate. Confirmaţi asta prin exemplul vostru.

7. Nu există nimic gratuit. Totul are un preț, nu neapărat în bani. De aceea, gândiţi-vă de pe acum că trebuie să vă bazaţi în primul rând pe propriile forțe şi decizii. Părinţii nu vor fi mereu alături, prietenii au dreptul să vă lase la greu, colegii au interesele lor. Aveţi încredere în vocea voastră interioară – puteți oricând să apelaţi la propria intuiție. Sunteţi mai deștepte și mai înțelepte decât credeţi.

8. Înainte de a cere ceva, dăruiţi… Asta poate e cel mai greu de învăţat, dar e o lege esenţială a vieţii. Noi, oamenii, avem tendinţa de a cere, fie că e vorba de afecţiune, atenţie sau ajutor. Învăţaţi să dăruiţi toate astea mai întâi şi veţi vedea efectele.

9. Citiţi cărţi, din domenii diferite. Învăţaţi la şcoală şi înafara ei. Cu cât veţi fi mai informate, cu atât mai argumentate vă vor fi deciziile, acţiunile şi punctul de vedere.

10. Nu vorbiţi niciodată urât de voi! Sincer, sunteţi minunate exact aşa cum sunteţi. Iubiţi-vă, acceptaţi-vă şi dezvoltaţi-vă. Savuraţi-vă copilăria, adolescenţa, şcoala, liceul, curtea, jocurile şi prieteniile. Nu vă grăbiţi să creşteţi.

Tot ce vreau este să vă ajut să puteţi vedea lucrurile din cât mai multe unghiuri. Cu drag, mama!”

10 sfaturi de la Dorina Gherganov pentru fiicele sale

10 sfaturi de la Dorina Gherganov pentru fiicele sale

10 sfaturi de la Dorina Gherganov pentru fiicele sale

Sursa: Mamaplus.MD