Cum și când rămâi însărcinată cel mai repede? Vei afla răspunsurile la această întrebare mai jos și, cu siguranță, vei găsi câteva recomandări bune, mai ales dacă încerci de câteva luni și nu reușești să rămâi gravidă.

Află în continuare cum să crești șansele de a rămâne însărcinată în cel mai scurt timp, dar și lămuriri privind momentul în care trebuie să te întrebi dacă nu cumva există o problemă de fertilitate.

Medicul ginecologic îți poate spune când rămâi însarcinată cel mai repede

Ai mai multe șanse să rămâi repede gravidă, dacă mergi la un consult ginecologic în care să obții răspunsuri legate de:

  • sănătatea aparatului genital și lipsa unor anomalii, malformații sau boli care ar afecta fertilitatea;
  • rezultatele analizelor privind infecțiile și testul Papanicolau;
  • tratamente sau indicații medicale care pot crește fertilitatea.

Avantajul de a merge la un consult medical încă din clipa când decizi că vrei să rămâi gravidă este acela că poți rezolva anumite probleme din timp și vei scuti astfel luni de suferință că tu și partenerul tău nu reușiți să concepeți un copil.

Adoptă un stil alimentar potrivit pentru a crește fertilitatea înainte să rămâi gravidă 

Poate ai deja o alimentație sănătoasă, în care incluzi mai multe legume și fructe, așadar nu vei avea nevoie de schimbări majore, ci poți să consumi mai multe legume bogate în acid folic, cum ar fi: spanac, sparanghel, broccoli, fasole, dar și ouă, alune, pepene galben și struguri.

Dacă obișnuiești să consumi alcool sau să fumezi, ar fi bine să renunți la aceste obiceiuri atunci când te hotărăști să ai un copil. Chiar și cofeina trebuie limitată, de aceea consumați cel mult 300 mg de cafea/zi.

Cum rămâi însărcinată repede dacă îți urmărești ovulația:

Un calendar menstrual te poate ajuta să identifici câte zile durează ciclul tău menstrual, aflând astfel care este ziua când are loc ovulația. Dacă ai un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulația are loc cu 14 zile înainte de menstruație. Un ovul este eliberat din ovar și așteaptă să fie fertilizat în trompele uterine, dar are o durată scurtă de viață de doar 24 de ore. Dacă un spermatozoid ajunge la ovul în aceste 24 de ore, are loc fertilizarea ovulului, deci concepția bebelușului. Recomandăm sa începeți conceperea cu 2-3 zile înainte de ovulație, dar și în ziua ovulației. Un spermatozoid poate să reziste până la 5 zile în organismul tău, de aceea cresc șansele să rămâi gravidă repede.

Mai sunt și alte metode pentru a determina perioada ovulației, mai ales dacă ai un ciclu menstrual neregulat, cum ar fi temperatura bazală sau analiza consistenței mucusului cervical.

Când să faci sex pentru a rămâne însărcinată repede:

Atunci când știi deja perioada ovulației, tu și partenerul tău puteți să profitați de zilele de fertilitate crescută pentru a face sex. De preferat este să faceți sex începând cu două-trei zile înainte de ziua ovulației, apoi inclusiv în ziua respectivă. Dacă ai un ciclu menstrual neregulat, recomandat este să faceți sex în fiecare zi sau măcar la fiecare 2 zile, în perioada celor două săptămâni de mijloc ale ciclului, astfel încât să existe mereu cantitatea de spermă necesară fertilizării ovulului atunci când acesta este eliberat din ovar.

O altă recomandare importantă este aceea de a face sex cu câteva zile înainte de perioada fertilă, astfel încât sperma partenerului să fie viabilă pentru fertilizarea ovulului.

Atenție: Lubrifiantele pot să încetinească sperma, de aceea nu sunt recomandate atunci când vreți să concepeți un copil. Trebuie, de asemenea, să renunțați la pastile anticoncepționale sau la alte metode de contracepție cu măcar 2 luni de zile înainte de a decide să concepeți un copil.

Recomandări pentru partenerul tău dacă vrei să rămâi gravidă repede:

Spermatozoizii sănătoși au cea mai bună șansă de a fertiliza un ovul, de aceea partenerul tău trebuie să țină cont de câteva recomandări:

  • Să renunțe la fumat și alcool (sau droguri);
  • Să aibă o alimentație sănătoasă, echilibrată;
  • Să consume legume și fructe bogate în zinc, acid folic și vitamina C care ajută producția de spermă sănătoasă;
  • Să evite băile fierbinți sau dușurile fierbinți, sauna sau băile termale, fiindcă temperatura ridicată a apei poate afecta sperma depozitată în testicule.

Când să mergi la medic dacă nu reușești să rămâi însărcinată?

Dacă ai sub 35 de ani și încerci de un an de zile să rămâi însărcinată, respectând recomandările prezentate anterior, atunci ar fi bine să ceri ajutorul unui medic specializat în probleme de fertilitate. Posibil să existe o cauza ce se poate trata sau să fie nevoie de o analiză amănunțită, însă doar un medic specialist și o serie de teste te pot ajuta să rămâi însărcinată mai repede.

Dacă ai peste 35 de ani și încerci deja de 6 luni să concepi un copil, atunci este bine să consulți medicul specialist. Dacă există in istoricul tău familial alte probleme de fertilitate, atunci cu atât mai urgent trebuie programate analize medicale.

Nu uita de cel mai important factor atunci când vrei să rămâi însărcinată repede! Reducerea stresului ajută în perioada de preconcepție, de aceea vei auzi multe cupluri care au succes în a concepe un copil atunci când pleacă în concediu, deci atunci când partenerii se relaxează și se odihnesc mai bine.