Visai la ce nume o să aibă bebelușul tău încă înainte să se nască? Ai petrecut 9 luni în dezbateri cu partenerul tău, părinții, prietenii despre cum o să se numească scumpul vostru copil, iar la scurt timp după ce i-ați dat numele, parcă nu mai sunteți convinși că ați făcut alegerea potrivită. Știai că 30% dintre părinți regretă alegerea numelui copilului? Află aici care sunt motivele!

mamaplus

Un studiu recent, făcut de un site de parenting, arată faptul că 30% dintre părinții participanți consideră că au ales un nume nepotrivit pentru copilul lor. Iată care sunt cele mai invocate motive sau factori pe care nu i-au luat în calcul sau pe care nu i-au putut controla, conform ChannelMum:

  • Numele este mult prea popular!  

Dacă înainte nu cunoșteai pe nimeni cu acel nume, după ce ți-ai numit copilul, brusc descoperi că în jurul tău auzi acest nume la tot pasul. Să alegi un nume popular nu este deloc un lucru greșit, potrivit unui studiu publicat în Journal of Experimental Social Psychology, copiii cu nume populare au șanse mai mari să-și facă mai repede prieteni spre deosebire de cei cu nume mai puțin comune, iar dacă este și un nume foarte ușor de pronunțat, atunci aceștia sunt percepuți și drept persoane „mai pozitive”.

  • Presiunea din partea celorlalți

În perioada de sarcină toată lumea a avut câte o părere despre ce nume ar trebui să aibă copilul, iar unele persoane din familie sau din cercul tău de prieteni te-au influențat prea mult în acest sens. Sau poate din cauza anumitor tradiții (să-l cheme pe copil după numele nașului/nașei, după un anumit nume de sfânt, după numele bunicii soțului/soției etc.) te-ai simțit obligat să-i oferi un alt nume decât cel dorit.

  • Nu i se potrivește copilului!

Probabil nu o dată ți s-a întâmplat să cunoști pe cineva care are un nume ce pur și simplu nu i se potrivește felului în care este, personalității, temperamentului, stilului de viață, caracterului etc. Iar acum, parcă începi să ai dubii și în ceea ce privește numele copilului tău.

  • Cineva din familie sau din cercul tău de prieteni și-a numit copilul la fel

Gândește pozitiv! Dacă cineva a decis să-și numească propriul copil, la fel cum îl cheamă și pe copilul tău, înseamnă că acea persoană speră ca și copilul său să fie la fel de minunat ca puiul tău adorabil.

  • O vedetă cu același nume a devenit mult prea celebră sau are o conotație negativă

Și parcă nu-ți dorești să fie și copilul tău asociat cu acea persoană, pentru că, pur și simplu, este diferit.

  • Este prea greu de pronunțat

Este un nume extrem de rar sau mult prea greu de pronunțat, iar din această cauză copilul se poate trezi cu diverse prescurtări și porecle de care, pe viitor, nu va fi prea bucuros.

Vedete care au fost mai puțin inspirate atunci când și-au numit copiii:

Gwyneth Paltrow și Chris Martin și-au numit copilul Apple, în traducere „Măr”, David Duchovny și Tea Leoni și-au numit copilul Kyd (copil), cântăreața Gwen Stefani i-a pus copilului numele de Malibu (după o celebră plajă din California), David Beckham și Victoria Beckham și-au numit unul dintre copii – Brooklyn, după numele unui cartier din New York, Beyonce și Jay Z și-au numit copilul Blue Ivy (Iederă albastră), Alicia Silverstone și Hubby Christopher Jarecki și-au numit fiul Bear Blu (Urs albastru) etc.

Sursa