Pentru cei care au devenit părinți pentru prima dată, achiziționarea hainelor pentru bebeluș poate fi o adevărată sursă de stres. Cum trebuie îmbrăcat copilul, din ce tip de materiale trebuie să fie hăinuțele, dar mai ales cu ce anume trebuie să îl îmbraci când temperaturile trec bine de 30 de grade Celsius - întrebări care nu le dau pace proaspeților părinți.

mamaplus

Ca adult, știi foarte bine că vara ai ocazia să optezi pentru haine lejere: tricouri, maiouri, pantaloni scurți sau rochii fluide și sandale. Însă această regulă de conduită vestimentară se aplică și în cazul nou-născuților?

Pediatrii susțin ferm faptul că bebelușii trebuie să fie bine protejați atât vara, cât și iarna. Hainele alese trebuie să le protejeze pielea și să le asigure temperatura optimă, în special nou-născuților.

Materialul din care sunt făcute hainele este un alt aspect ce nu trebuie neglijat. Unele țesături sau materiale sintetice pot cauza alergii sau iritații. Este vorba despre o reacție a pielii la căldură.

Ce fel de haine trebuie să poarte un copil mic pe timpul verii?

Bebelușii nu percep temperaturile la fel ca și copiii mai mari sau ca adulții. Dimpotrivă, aceștia sunt mult mai sensibili la schimbările de temperatură. În vreme ce pentru toți ceilalți poate fi foarte cald, pentru bebeluși este posibil să fie destul de răcoare.

Din acest motiv, cel mai important lucru în îmbrăcarea unui copil este acoperirea capului și a picioarelor. Șosetuțele din bumbac și pălăriuța de soare sunt esențiale, întrucât prin aceste două regiuni își reglează temperatura corporală. Pentru un copil slab protejat, o briză rece ar putea fi cauza unei răceli în plină vară.

Ce trebuie să faci până se naște copilul


Organizarea garderobei nou-născutului poate fi un lucru dificil pentru părinți, mai ales dacă aceștia sunt la prima lor experiență de acest gen, întrucât trebuie să aleagă între multe haine și să decidă ce le va fi cu adevărat necesar. Indiferent de anotimp, nu trebuie să îi lipsească un body. Pregătește-i cel puțin trei schimburi pe zi. Înainte de culcare e bine să fie proaspăt schimbat, în haine confortabile.

Ce trebuie să faci după ce s-a născut copilul


În timpul verii, sugarii trebuie să poarte cu precădere haine din bumbac. Picioarele și capul trebuie acoperite. Nu este recomandată sub nicio formă folosirea țesăturilor din lână sau din materiale sintetice, deoarece acestea îi pot încălzi prea tare. Chiar și noaptea este de preferat să reglezi temperatura aerului condiționat și să-l îmbraci cu pijamale din bumbac.

Recomandări generale


Alege materiale de calitate. Pielea bebelușilor este foarte sensibilă în primii ani de viață, în consecință, trebuie alese țesături care nu provoacă probleme pielii.

Bumbacul este cel mai recomandat material. Este o țesătură moale, care permite ca pielea bebelușului să respire fără probleme grave. Idealul este să alegi articole de îmbrăcăminte din bumbac 100%.

Evită hainele prea strâmte. În timpul verii, îmbrăcămintea prea strânsă poate încălzi prea mult copilul și îi poate cauza o erupție cutanată. Din acest motiv, este recomandat să folosești haine mai mari cu două mărimi.

Fii atentă la temperatura corpului. Bebelușul trebuie să se simtă mereu cald la atingere, însă să nu fie transpirat sau roșu în obraji.

Sursa