mamaplus

Celulita, bat-o vina! Ce să faci, ca să scapi de ea?

0
//
10.07.2019

Aproximativ 90% dintre femeile trecute de adolescenţă se confruntă la un moment dat cu celulita. Nu te consolează, nu-i aşa? Atunci cu siguranţă eşti interesată să-i afli cauzele şi ce ai putea face pentru a scăpa de inestetica „coajă de portocală“, mai ales că e vară și tare ar mai prinde bine o ieșire la piscină.

mamaplus

Chiar dacă nu este o boală, celulita este de fapt o inflamaţie a ţesutului subcutanat, care îşi schimbă structura din cauza perturbării circulaţiei sangvine şi a metabolismului celulelor ţesutului adipos în zonele afectate. Sigur, celulita nu prezintă niciun pericol pentru starea de sănătate, medicii considerând-o mai mult un moft, dar este cât se poate de inestetică. Printre principalele cauze ale apariției acesteia se numără dezechilibrul hormonal prin exces de estrogeni şi foliculită, tulburările glandei tiroide şi ale pancreasului, condiţiile ecologice nefavorabile, obiceiurile alimentare dăunătoare, stresul, sedentarismul, tabagismul şi alcoolismul. Apoi, s-a constatat că la formarea aşa-numitei „coji de portocală“ contribuie şi frecventele fluctuaţii ale greutăţii corporale. Și atunci, cum lupți cu ea?

Atenţie la hrană!
Consumă produse bogate în fibre (fulgi de cereale, pâine de graham), în vitamine şi microelemente (lapte, peşte slab, legume, fructe). Elimină însă din dietă grăsimile, carbohidraţii, băuturile carbogazoase şi nu exagera cu cafeaua. Bea suficiente lichide. Cel puţin 2 litri pe zi. Doar aşa îţi ajuţi organismul să elimine toxinele, aspectul pielii depinzând în mare măsură de aceasta.

Greutatea sub control.
Nu uita să faci mişcare: mergi pe jos, sfidează liftul, fă gimnastică. E foarte important, în felul acesta eliberezi organismul de toxine. Renunţă, pe cât posibil, la lenjeria, ciorapii şi colanţii din fibre elastice.

Cremă, gel și masaj.
Cu cât vei recurge mai devreme la ajutorul cremelor, al gelurilor speciale și masajului anticelulitic, cu atât vei întârzia procesul de formare a celulitei sau de accenturare a acesteia. Întinde uniform crema pe piele, cu mişcări de jos în sus, insistând asupra locurilor cu probleme: coapse, genunchi, mâini, abdomen.

„Coaja de portocală“ va ceda!
Drenajul limfatic. Un procedeu folosit în saloanele de înfrumuseţare ca o metodă foarte eficientă în combaterea celulitei şi reducerea circumferinţei corporale. Dacă doreşti, mai poţi face și împachetări la salon sau singură, acasă. Nu-ţi trebuie decât câteva folii alimentare, o cremă anticelulitică, nişte alge şi apă marină sau zaţ de cafea şi ulei de măsline. Te-ar putea ajuta la topirea grăsimilor subcutanate, intensificarea eliminării apei în exces şi a toxinelor rezultate din metabolism, netezirea pielii.

Sursa