Folosești frecvent testerele cosmetice din magazine? E firesc. Vrei să fii mereu în ton cu ultimele schimbări în materie de make-up. Ai grijă, însă! Testerele din magazine nu sunt înlocuite după ce sunt folosite de fiecare persoană. Asta înseamnă că există riscul de a contracta anumiți viruși.

Tocmai pentru a evita îmbolnăvirile, te învățăm cum să folosești în siguranță testerele cosmetice din magazine:

1. Nu folosi produsele pe suprafața tenului. Încearcă respectivul produs cosmetic pe mână sau pe încheietura mâinii. Astfel riscul de a contracta un virus sau o infecție scade. Mai mult, dacă folosești o pensulă de unică folosință pentru a aplica produsul, asigură-te că nu o mai înmoi încă o dată în produs după ce ai folosit-o pe pielea ta. Pui aplicatorul curat într-un produs care poate fi infestat cu germeni. Apoi, îl vei aplica direct pe buze sau pe ochi. Asta pentru că în momentul în care ai șters produsul cu un șervețel antibacterian ai sterilizat doar un strat, iar următorul nu va fi la fel de curat. Dacă vrei să testezi un ruj, încearcă în palmă, nu pe încheietura mâinii. Palma are o culoare mai apropiată de cea a buzelor.

2. Cele mai nesigure produse. Rujurile, balsamurile, gloss-urile și mascara sunt mai riscante, deoarece suprafețele lor rețin germenii. Produsele care intră în contact cu gura unei persoane, foarte probabil se vor umple de bacterii, așa că evită să le folosești în zonele pentru care sunt destinate. Produsele din pudră precum blushul și fardul de pleoape sunt mai sigure. Ca regulă, indiferent ce produs testezi nu uita să-l ștergi cu un șervețel și să folosești o pensulă curată.

3. Curăță corect produsul înainte de a-l testa. Alcoolul este cel mai bun dezinfectant. De obicei, găsești recipiente cu alcool pe standurile magazinelor cosmetice. În cel mai rău caz, dacă nu zărești o substanță de curățare, contactează un anagajat care sigur te va ajuta. Cu șervețel șterge întreaga suprafață, pentru a îndepărta un strat întreg de produs. Apoi, folosește un bețișor de unică folosință pentru a folosi produsul pe mână.

4. Cere testere nefolosite (noi). Dacă vrei să încerci un produs care nu se poate șterge (mascara, gloss, fond de ten lichid), cere din magazin un tester nefolosit. O altă posibilitate? Cumpără produsul și încearcă-l acasă. Multe magazine cu specific primesc produsele înapoi, în caz că nu le mai dorești dintr-un motiv sau altul.