Pierre Herme – este un renumit cofetar francez. El este supranumit ”Picasso al artei de patiserie”. La vârsta de doar 20 de ani el a fost numit cofetarul principal al al casei Fauchon, iar astăzi el este creatorul și proprietarul a două patiserii din Paris, proprietarul magazinului de produse de patiserie și a salonului de ceai din Tokio, profesor al Școlii Naționale Superioare de Patiserie din Franța, profesor al Academiei Clinare, deținătorul a medaliei de aur al Academiei de ciocolată, autorul a două cărți, menționate cu titlul Best Chefs Book în Franța și America.
Pierre Hermecofetar francez |
Modul de preparare:
- Untul se bate cu zahărul pudră până la o consistență cremoasă. Se adaugă oul și semințele de vanilie.
- Se amestecă până la obținerea unui amestec omogen.
- Se adaugă făina și se frământă un aluat moale și elastic. Se face din el o bilă, se apasă ușor cu mîina și se pune la frigider pentru 40-60 de minute.
- Se ia 2/3 din aluatul răcit și se întinde într-o foaie cu grosimea de 0,4 cm. Aluatul se pune pe tavă acoperită cu hârtie de pergament, se găurește cu furculița și sedă la frigider pentru 30 de minute.
- A doua parte a aluatului la fel se întinde într-o foaie cu grosimea de 0,4 cm și se taie fășii cu lățimea de circa 1 cm. Fâșiile din aluat se pun pe un blat de tăiere, fiind aranjate una lângă alta.
- Se dau la frigider până la folosire.
- Cuptorul se încălzește până la temperatura de 180 grade.
- Foia de aluat se coace timp de 15 minute, după care se lasă să se răcească.
Umplutura din brânză:
Brânza de vaci se dă prin sită de 2-3 ori. Trebuie să primiți o masă moale și netedă.
În bolul procesorului de alimente se mixează untul cu 200 gr. de zahăr pudră și zahărul vanilat până la obținerea unui conținut cremos. Se adaugă 1 gălbenuș de ou. Așteptați până când amestecul va deveni uniform și adăugați 1 lingură mare de brânză. În așa fel, rând pe rând, fără a înceta să mixați totul la viteză medie a aparatului, adăugați gălbenușurile și toată brânza. Adăugați 50 gr. de zahăr. Continuați să mixați până când amestecul va deveni gros.
În amestecul de brânză adăugați atent stafidele și amidonul. După care, în trei etape adăugați albușurile de ou bătute. Umplutura de brânză se toarnă peste aluatul sfărâmicios , se îndreaptă. Din fâșiile de aluat se face o grilă, care se unge cu un gălbenuș de ou un pic bătut. Tava se pune în cuptorul încălzit până la 180 de grade pentru 50-60 de minute. După coacere, ușa cuptorului se întredeschide și se lasă prăjitura încă pentru 1 oră.
Prăjitura se scoate din formă și se lasă se răcească. Cel mai bine e să o puneți peste noapte la frigider.
Glazura:
Zahărul pudră se bate cu sucul de lămâie sau lime. Cu ajutorul unei perii pentru bucătărie se unge pe deasupra desertului. Se lasă să se prindă.