mamaplus

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în castraveții murați

-
//
10.09.2024

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în castraveții murați. Oferă un gust deosebit, dar puțini știu de el. Gospodinele pot înlocui cu mare succes unul dintre produsele care se folosesc când vine vorba de conservarea legumelor pentru sezonul rece. 

Condimentul simplu care nu trebuie să lipsească din borcanele cu castraveți murați. Dă savoare și păstrează legumele tari. Multe femei obișnuiesc să folosească crenguțe de vișin care se strecoară printre legume. Acestea trebuie să fie tinere și foarte subțiri pentru a încăpea în recipiente. Crenguțele de vișin dau un gust deosebit.

Mai mult decât atât, gospodinele spun că ele înlocuiesc perfect zahărul din compoziția rețetei. În plus, ingredientul vine cu o notă subtilă de dulce și nu afectează în niciun fel consistența și savoarea castraveților murați.

Totodată, crenguțele de vișin completează perfect aroma dacă sunt folosite și alte ingrediente, printre care se numără: hrean, crenguțe uscat de mărar, căței de usturoi sau boabe de muștar. Castraveții murați rămân tari și delicioși.

Rețetă de castraveți murați. Ingrediente și pașii de urmat

mamaplus

Rețeta de castraveți murați este una simplă și care nu are nevoie de multe ingrediente. Produsele necesare sunt următoarele:

  • 3 kilograme de castraveți,
  • 2 litri de apă,
  • 2 linguri de sare pentru murături,
  • crenguțe de vișin,
  • bețe uscate de mărar.

De asemenea, se mai folosesc 2-3 căței de usturoi, 2-3 tulpini de țelină și opțional, un ardei iute.

Legumele proaspete și mici se spală și se lasă la uscat. Pe aragaz se pune o oală cu apă și cu o lingură cu sare și se lasă până când dă în clocot.

Se oprește focul și apoi se adaugă castraveții și se lasă oala acoperită cu un capac sau un prosop curat până a doua zi. Printre castraveți poate se mai adaugă morcov și țelină și deasupra crengile de vișin. Se dă în clocot, din nou, saramura, timp de 5 minute.

Toată saramura se toarnă peste castraveții care au fost puși în borcane. Se pun și restul de ingrediente și se închid bine capacele.

Borcanele cu castraveți murați se păstrează într-o cămară răcoroasă, în care nu pătrunde lumina soarelui.