Maria Andriuță - pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Astăzi voi prezenta o reţetă mega rapidă și nu mai puțin magică. Pentru ea am folosit fileuri de Pompano, dar aveți posibilitatea să luați orice alte fileuri de pește, important e să fie fără oase.
Pompano sau trahinot (Trachinotus din l. latină) - genul de aripioare-ray pește din Guineea din familia stavridelor percoide.
Pentru preparare avem nevoie, de file de pește, mărar proaspăt, piper aromat și 100 de grame de smîntînă.
Pregătirea acestui fel de mîncare se face în doar cîteva minute. Sărăm peştele la fel ca pentru prăjit și-l cufundăm în marinat.
Într-o oală sau cratiță se toarnă un pic mai puțin de un litru de apă clocotită, sare, adaugăm piper aromat, smîntînă şi tulpini de mărar împreună cu verdeața. Se fierbe amestecul timp de aproximativ 5 minute.
Apoi se pune peștele în bulion și se fierbe încă 5 minute, astfel încît fileul să se împartă în bucăți. Acoperim cu un capac și să-l lăsăm la infuzat timp de 10 minute. Se serveşte cu o cantitate mică de bulion. Acest fel de mîncare poate fi consumat cald sau rece, cu atât mai mult că în frigider el se face răcitură. Simplu și sănătos! Mîncaţi sănătoşi!