David Beckham: le permitem copiilor tot!

David Beckham: le permitem copiilor tot!

0
//
19.03.2014

În urmă cu cîteva zile, într-un interviu la un post TV sportiv, tatăl a mai multor copii, David Beckham, a vorbit despre metodele de educaţie ale copiilor, metode care se practică în familia sa. „Împreună cu Victoria le permitem aproape totul”, - a afirmat el. Credem că starul tătic a vrut să zică  mai degrabă despre faptul că îi învăţa să fie independenţi sau despre educaţia permisivă. Printre cuplurile de staruri, cu copii, cel al soţilor Beckham este catalogat ca fiind un exemplu.

David Beckham: le permitem copiilor tot!

Soţii Beckham în mod regulat sunt trecuţi în top-listele „părinţii perfecţi”, liste efectuate  în urma grupării datelor privind părinţii celebri. Victoria şi David au într-adevăr cu ce se mîndri: cuplul are patru copii, pentru educaţia cărora soţii acordă mult timp – pe lîngă acest lucru, reuşesc să se ocupe şi de carieră şi îşi păstrează titlul de etalon al stilisticii! În 14 ani de viaţă conjugală, familia lor a trecut printr-o mulţime de suişuri şi coborîţuri:  trădarea lui David, pe care Victoria a iertat-o cu greu, problemele ei cu anorexia, dar şi sarcina dificilă cu ultima lor fiică, care conform medicilor, Victoria ar fi putut să nu supraveţuiască.

Însă, soţii Beckham, au reuşit să depăşească toate încercările, care le-au apărut în cale. David reprezintă încă unul dintre cei mai renumiţi şi mai bine plătiţi fotbalişti ai lumii, Vicky şi-a schimbat cariera din cîntăreaţă de muzică pop pe cea de modelier profesionist - şi de succes, pe lîngă toate, după naşterea celor trei baieţi, cuplului în sfîrşit i s-a născut şi mult-aşteptata fiică. Soţii au avut marea onoare de a fi invitaţi la nunta prinţului William şi Kate Middleton în aprilie 2011.

David Beckham: le permitem copiilor tot!

Dar a fi părinţii a patru copii nu este foarte uşor. În timp ce cel mai mic copil al Victoriei şi al lui David – micuţa Harper Seven – abia de curînd a făcut primii paşi, fiul lor mai mare – Brooklyn îşi dă înîlnire deja cu fetele. La întrebarea care totuşi sunt principiile educaţie în familia lor, David răspunde: el cu Victoria permit copiilor aproape totul. Într-un interviu acordat postului CNN  World Sport, legenda sportului afirma: „sincer, în 99 la sută din cazuri noi permitem copiilor noştri totul, tot ce vor, pentru că şi noi vrem ca ei să ducă o viaţă normală”.

Astfel, ştiind cam cum stau lucrurile în familia lor, putem spune că Beckham s-a referit la libertatea şi independenţa copiilor, nu la permisivitate. Recent, Victoria a dat un interviu, în care spunea că somnul în casa lor se face conform unui program. Micuţul Cruz este trimis la culcare la 7 seara, Romeo – la 7:30, iar cel mai mare, Brooklyn – 21:30! „Somnul care nu e deplin – este unul din motivele pentru care are de suferit sănătatea copiilor”, - afirma îngrijorată Victoria. Îngrijorările ei sunt susţinute în întregime de către cercetările medicale. „Consider că copiii ar trebui să aibă un regim diurn clar”, - a afirmat cu stricteţe mama „star”.

Desigur, din moment ce copiii cresc, această limită se deplasează, dar regula generală care spune că se merge la culcare la timp, rămîne neschimbată. Victoria consideră că principala forţă în educaţie – secvenţarea. „Uneori este nevoie să repet unul şi acelaşi lucru de mai multe ori. Iar acest lucru trebuie făcut chiar dacă aceasta ar putea să sune asemeni unui disc stricat”, - a spus ea. În ceea ce priveşte libertatea, cuplul Beckham afirma că, în nici un caz să nu limitezi copiii la cei patru pereţi doar pentru că părinţii lor sunt faimoşi. Fii ies în public şi niciodată nu vor putea să se ascundă de paparazzi. Micuţa Harper este deja familiarizată cu bliţul aparatului foto.

David Beckham: le permitem copiilor tot!

Nu trebuie să transformaţi copiii în pusnici – ei trebuie să trăiască o viaţă normală”, - spune Victoria. Dar fiul cel mai mare, Brooklyn, de 14 ani, a fost văzut recent de către curioşii locuitori ai oraşului Los Angeles, în compania unei domnişoare încîntătoare cam de aceeaşi vărstă. Tînărul deja a crescut destul pentru a-şi da întîlnire cu fetele. Tinerii cu timiditate şi-au întors feţele de la camerele foto, au consumat cîte o porţie de iaurt şi îngheţată, după care au fugit într-un magazin de electrotehnice.

„Fiul meu cel mare, se află acum la vîrsta la care vrea să fie independent, să călătorească”, - afirmă David. Soţii Beckham adaugă că, uneori este nevoie să aducă fiul acasă cu forţa. „Trebuie să-i explicăm că sunt unele lucruri care nu ar trebui să fie făcute”, - oftează celebrul fotbalist. Conform spuselor lui Beckham, cel mai greu test pentru el – este separarea de familie în timpul unui turneu. Însă copiii, spune el, înţeleg că tata trebuie să lucreze.

Victoria susţine acelaşi lucru: „Să fii mamă care mai şi lucrează este greu. Cred că femeile mă vor înţelege dacă voi spune că, este asemănător cu a jongla cu bile din sticlă”. Dar rezultatul merită, consideră ea: „Fericirea trebuie cîştigată, credeţi-mă. Şi nu e nimic mai greu, decît autoeducaţia. Ştiu cu certitudine, că în familiile fericite, acest lucru nu încetează nici măcar pentru un minut. Însă, recompensa este mare. Nu-mi pot imagina că pe lume există ceva mai preţios”.