Cosmeticele, absolut necesare pentru bărbaţi!

Cosmeticele, absolut necesare pentru bărbaţi!

0
//
03.02.2014

Cosmeticele, absolut necesare pentru bărbaţi!

Până acum câţiva ani, expresia  „cosmetice pentru bărbaţi” stârnea nedumerire în rândul femeilor. De ce le-ar trebui bărbaţilor cosmetice? Ei nu au nevoie decât de un gel de ras, un after shave şi un gel de duş. Chiar şi astăzi,  mulţi bărbaţi refuză să accepte alte produse cosmetice destinate sexului puternic, din simplu motiv ca să nu fie judecaţi sau să fie priviţi într-un mod ciudat.  Da,  prejudecăţi încă mai există,  dar o utilizare corectă a produselor cosmetice contribuie nu numai la păstrarea tinereţii, dar şi la starea sănătăţii pielii. Aşadar,  stimaţi bărbaţi,  nu fugiţi de cosmetice,  ci doar alegeţi-le corect.

Pielea bărbaţilor se deosebeşte de cea a femeilor

Bărbaţii trebuie să ţină cont de faptul că pielea lor se deosebeşte de cea a femeilor. Astfel cosmeticele destinate femeilor nu vor fi de niciun folos bărbaţilor. Pielea bărbaţilor este mai grasă şi mai elastică decât cea a unei femei. Prin urmare, este mai puţin predispusă la îmbătrânirea prematură, dar, în acelaşi timp, ridurile de pe pielea unui bărbat sunt mai pronunţate şi pot fi corectate mult mai greu. În plus, din cauza numărului mare de glande sebacee, pielea bărbaţilor este mai predispusă la tot felul de erupţii cutanate şi inflamaţii.

Şi bărbieritul  este o cauză, deoarece zi cu zi traumează stratul superior al epidermei, ceea ce duce la apariţia unor mici traume, care se pot ulterior infecta. Pentru a reduce numărul iritaţiilor, bărbieritul este recomandat după duş, deoarece pielea devine mai moale, ceea ce facilitează procesul de ras. Dacă folosiţi aparate de ras electrice, aplicaţi un gel special pe piele, care dezinfectează  şi, de asemenea, vindecă şi calmează pielea. Dacă preferaţi aparatul de ras, asiguraţi-vă că folosiţi spuma sau gelul de ras, în funcţie de tipul dvs. de piele. Dacă aveţi un ten uscat sau sensibil, ar trebui să optaţi pentru spuma de ras, aceasta înmoaie firele de păr, ceea ce-l va face să se radă mai uşor, prevenind astfel inflamaţia şi roşeaţa. Dacă tenul dvs. este normal sau gras, utilizaţi gelul de ras,  care vă va conferi  o senzaţie de prospeţime. Astfel, o îngrijire completă a pielii ar trebui să includă:

Cosmeticele, absolut necesare pentru bărbaţi!

Îngrijirea tenului

Îngrijirea tenului începe cu curăţarea. Datorită activităţii destul de puternice a glandelor sebacee şi sudoripare,  pe pielea feţei pot apărea "puncte negre". Pentru a preveni formarea lor, este necesar ca de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, tenul să fie curăţat de sebum, murdărie şi praf. Pentru a face acest lucru, cosmetologii vă sfătuiesc să utilizaţi o loţiune de curăţare, spumă sau gel hidratant, care conţin  extracte de plante, derivate ale componentelor marine sau apă termală, precum zinc şi lut, care curăţă porii şi previn „strălucirea” pielii. În niciun caz nu ar trebui ca pentru curăţare să se folosească săpun -  acesta usucă pielea, ceea ce duce la descuamarea acesteia.
De asemenea, este recomandat ca de 1-2 ori pe săptămână să se efectueze o curăţare profundă, dar delicată a tenului cu un srub care să conţină alge. Acesta va elimina punctele negre, va curăţa porii înfundaţi şi pielea moartă de la suprafaţă, făcând tenul mai neted şi mai proaspăt.

Tonifierea. După curăţare, tenul tău are nevoie de tonifiere, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că, deşi pielea bărbaţilor este mai grasă cu 60% decât cea a femeilor, nu este recomandat să folosiţi o loţiune care să conţină alcool. Nu este un secret că alcoolul usucă pielea de orice tip, distrugând astfel bariera de protecţie. E perfect să folosiţi un tonic care nu conţine alcool, în componenţa căruia intră ingrediente care hidratează şi tonifiază. Turnaţi cantitatea necesară de tonifiant pe un disc de bumbac, ştergeţi faţa  uşor evitând zona ochilor. De asemenea, tonicul pregăteşte pielea pentru aplicarea cremei.

Cosmeticele, absolut necesare pentru bărbaţi!

Hidratare şi protecţie. Pentru a preveni ridurile şi a proteja pielea de factorii externi, după tonifierea pielii, în funcţie de nevoile tenului dvs., trebuie să aplicaţi o loţiune hidratantă  sau o cremă nutritivă, ori energizantă, care trebuie aplicată uşor, folosind vârful degetelor.   

Dacă aveţi tenul gras sau combinat, folosiţi o cremă cu un nivel de grăsime scăzut sau o loţiune cu textură uşoară. Dacă pielea dvs. este predispusă spre uscăciune, vi se potrivesc cremele de protecţie, hidratante şi hrănitoare, cu o structură mai densă, care conţin un complex de vitamine şi minerale.
De asemenea, fiind supus razelor solare, tenul bărbaţilor, ca şi cel al femeilor, îmbătrâneşte mai repede. Prin urmare, pentru a proteja pielea de îmbătrânirea prematură, este esenţial ca atunci când vă aflaţi în aer liber, indiferent de anotimp, să se utilizeaze în mod regulat o cremă specială, care conţine nu doar protecţie împotriva razelor solare, ci şi ingrediente de hidratare, pentru a preveni uscarea pielii. Crema hidratantă care conţine vitamina E este cea mai potrivită pentru a vă proteja pielea de factorii de mediu.
După vârsta de 30 de ani nu este suficientă doar îngrijirea de bază, astfel cosmeticienii recomandă folosirea cremelor şi serurilor speciale anti-îmbătrânire, care vă va ajuta să luptaţi eficient cu ridurile. Cremele şi serurile anti-îmbătrânire ar trebui să conţină vitaminele A şi D  şi acid hialuronic, care intensifică elasticitatea pielii. Aplicarea soluţiilor anti-îmbătrânire  se face după procedura de tonifiere.

Cosmeticele, absolut necesare pentru bărbaţi!

Îngrijirea pielii din jurul ochilor. În niciun caz nu trebuie să neglijaţi zona din jurul ochilor. În această zonă, pielea bărbaţilor este la fel de subţire şi delicată  ca şi cea a femeilor  şi este aproape lipsită de glande  sebacee, prin urmare, această zonă este cea mai vulnerabilă şi predispusă la apariţia ridurilor. Atunci când alegeţi o cremă pentru acestă zonă, acordaţi atenţie la conţinutul ei de colagen, precum şi la ingredientele calmante, cum ar fi alantoina şi pantenolul. Pe pleoapa de sus, crema trebuie aplicată cu miscări uşoare, de la unghiul intern al ochiului spre cel extern, iar pe pleoapa de jos invers, de la unghiul extern spre cel intern.

Îngrijirea buzelor. Pentru a preveni uscarea buzelor, cosmeticienii recomandă utilizarea balsamului de buze protector pentru bărbaţi care conţine ulei de migdale, avocado sau de jojoba. Pentru hidratare se potriveşte de minune un balsam care conţine vitamina E, unt de shea, care reface elasticitatea buzelor şi hrăneşte intensiv buzele.