5 exerciții pentru bebeluş şi un tată leneș

5 exerciții pentru bebeluş şi un tată leneș

0
//
21.06.2016

Gimnastica pentru sugari este un lucru foarte util. De regulă, mămicile sunt cele care se ocupă de micuți, vizionează o mulțime de filmulețe, invită antrenori speciali, iar apoi creează un adevărat ritual. Dar totul poate fi mult mai simplu, deși la fel de util pentru copil. Și tata poate face exerciții cu bebelușul. Chiar dacă este foarte ocupat sau obosit.

5 exerciții pentru bebeluş şi un tată leneș

Munca, furtunile magnetice, becul ars! Cum să găsești forţe nu doar să te tăvălești pe canapea, uitând de probleme, ci și să te joci cu odorașul iubit? Există o soluție – exerciții pentru un tată leneș. Nu trebuie decât să stați întins pe pat și să ajutați puțin micuțului să cunoască lumea.

Exercițiul pentru bebeluș nr. 1

Stați întins, atât de obosit și epuizat de tot felul de treburi, și puneți-vă pe abdomen copilul. Vom avea nevoie de întreaga burtă de bere (dacă o aveți): pentru un tată slab acest exercițiu este un pic mai complicat.

Ridicați copilul de mânuțe din poziția culcat, puneți-l pe genunchi, învățați-l să se ridice în picioare, să facă primii pași. Burta tatei este atât de confortabilă… Aici te poți da de-a berbeleacul, atârna cu capul în jos, determina distanța până la fața tatei. Ba chiar și să îl tragi de bărbie sau mustăți!

De asemenea, puteți dezvolta flexibilitatea micuțului. Culcați-l pe burtică și ridicați-l de picioare, capul rămânând pe loc. Îndoiți cu atenție piciorușele spre direcția capului – încercați poziția „broscuță”.

Exercițiul pentru bebeluș nr. 2

Acum puneți copilul pe canapea. Lăsați-l să coboare singur de pe burtă, sprijinindu-i doar spatele. Acest exercițiu este foarte important, pentru că poate activiza brusc procesul de mers de-a bușilea.

Exercițiul pentru bebeluș nr. 3

Bebelușul stă întins pe pieptul tatălui, iar acesta îl ridică de mânuțe și se oprește. Atunci când micuțul stă „atârnat” sub unghi, brațele sunt solicitate. Este un bun exercițiu static. Micuțul încearcă singur să-și fixeze poziția, împingându-se în încercând să se ridice.

5 exerciții pentru bebeluş şi un tată leneș

Exercițiul pentru bebeluș nr. 4

Dacă bebelușul a împlinit deja patru luni, vă puteți „lupta” cu el pe canapea, gâdiliți-l, rotiți-l, îmbrățișați-l. Copiilor le place foarte mult un astfel de tam-tam. Așa că pregătiți-vă pentru o mare de emoții pozitive, râs de copil și voioșie. Iar pentru părinții obosiți aceste jocuri sunt un bun impuls de energie.

Exercițiul pentru bebeluș nr. 5

Cât vă odihniți pe canapea, faceți cu micuțul exerciții pentru dezvoltarea sistemului lui vestibular. Ocupația preferată a taților: aruncați copilul în sus, legănați-l. Acest exercițiu îi va plăcea cu siguranță micuțului, pentru că are parte de atenție! Veți fi răsplătiți cu zâmbete și bucurie!

Această poziție, „tatăl leneș”, este foarte potrivită pentru dezvoltarea legăturii cu bebelușul. Acum puteți vorbi cu el, iar copilul vă va răspunde, este adevărat, pe limba lui. Dar acesta va fi un pas mare spre primul cuvânt al micuțului. Așa că puteți sta culcat pe canapea toată seara, principalul este să nu uitați să luați și micuțul cu dumneavoastră!

Sursa