Natalia este femeia care reușește de minune să combine jobul cu pasiunea. Pe lângă faptul că muncește într-o companie, tânăra găsește timp și pentru croșetă, ocupația care-i aduce plăcere de când se ține minte. Meșterița creează mai multe modele de ursuleți, în diferite culori și mărimi, pe placul fiecărui copilaș.

mamaplus

Când ai început să realizezi jucării?

Pentru prima oară am realizat o jucărie pentru nepoțica mea. A fost confecționată din așa numitul fir de jeans, umplută cu bumbac natural.

Care este sursa ta de inspirație?

Principală sursă de inspirație și așa numitul profesor în domeniul jucăriilor hand made este Pinterest-ul, unde am găsit postări cu astfel de jucării, dar și primele scheme pe care le-am aplicat imediat în practică.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Pe lângă jucării hand made, efectuez și așa numitele “certificate de naștere” (tablouri brodate, care conțin numele  copilului, data, luna, anul nașterii, ora, greutatea etc.), acestea fiind efectuate pe pânză de canva și puse în rame. Gama de culori și alte preferințe sunt discutate cu fiecare client în parte.

mamaplus

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Consider că cea mai complicată a fost prima jucărie, deoarece orice muncă nouă este grea până când ți se dă mâna, până când înveți să înțelegi corect o schemă, să așezi mânuțele, ochișorii. Sunt niște detalii minuscule, dar care au o importanță majoră, deoarece de ele depinde rezultatul final.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Pe lângă aspectul drăguț, mai sunt și efectuate din materiale 100% non alergice, ochișorii și năsucurile acestora nu sunt încleiate cu lipici ca la majoritate jucăriilor din magazine, dar sunt prinse pe încuietori. Iar asta presupune siguranță pentru un copil mic, care încearcă să muște tot ce este nou. O jucărie hand made este o memorie frumoasă și o încurajare pentru persoanele care depun efort în domeniul dat, care nu uită de tradițiile bunicilor de a crea lucruri frumoase cu propriile mâini.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

La moment sunt limitată la un singur model - ursuleț, diferă doar mărimea acestuia. În viitor, însă, sper să avansez și să creez o varietate mai mare de animăluțe croșetate, care să devină jucăriile preferate ale tuturor copiilor.  

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețul jucăriei depinde de mărimea acesteia și variază de la 100 până la 400 de lei.

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

Evident, primii clienți au fost rudele, prietenii și cunoscuții, după care au urmat chiar și colegii de serviciu. Ulterior, am început să-mi promovez contul de Instagram și Facebook, astfel au apărut și primii clienți “adevărați”.

Unde te pot găsi potențialii clienți?

Aceștia îmi pot vedea lucrările, dar și adresa întrebări despre dimensiuni, culori, prețuri, pe pagina mea de Instagram: @handmadeialoveni.

Cu ce jucării planifici să-ți mărești colecția?

În viitorul apropiat aș vrea să realizez un hipopotam (am încercat să creez unul, dar fiind primul, n-a ieșit prea bine).  De asemenea, aș vrea să-mi măresc colecția cu pisici și cățeluși croșetați, deoarece aceștia se numără printre animalele preferate ale celor mici.

Cu ce te-ai ocupat până a descoperi această pasiune?

Sunt evaluator a bunurilor imobile, la moment activez într-o companie ce prestează servicii în acest domeniu și combin jobul cu pasiunea de a crea jucării. Până a începe să realizez jucării, am efectuat tablouri cu biser, am croșetat. Mereu mi-a plăcut și mi s-a dat ușor lucrul manual. Prin hand made se păstrează tradițiile noastre, chiar dacă sunt modernizate.

mamaplus