Natalia este economist într-o companie prosperă, iar pe lângă job, găsește timp și pentru marea sa pasiune – lucrurile croșetate manual. De-a lungul timpului, a creat jucării din fetru, broderii în cruciuliță și cu biser, iar acum realizează jucării croșetare într-o varietate mare de culori și texturi, calitative și accesibile.

mamaplus

Când ai început să realizezi jucării? 

Am început să realizez jucării în toamna anului 2018. Anterior am făcut niște fulare și căciuli pentru familia mea. Mai târziu, m-am gândit să încerc să croșetez jucării. Prima mea jucărie a fost un mic purceluș – simbolul anului 2019.

Care este sursa ta de inspirație?

Îmi este complicat să răspund exact. Dacă am găsit o idee care îmi place, aceasta devine o provocare și încerc s-o croșetez.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Încerc să experimentez și cu materiale, și cu idei de jucării. Am jucării clasice, cum ar fi ursuleți și iepurași, dar îmi plac și leii, unicornii, raconii.

Îmi place foarte mult să croșetez jucării mici, care se potrivesc în palmă. Am bufnițe mici, șoricei, albini.

Ideea mea este ca orice persoană să găsească ceva pe gustul său: și jucării mici - simboluri ale noului an, și jucării mari - care pot fi oferite în dar de sărbători.

mamaplus

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Un prieten de-al meu mi-a cerut să-l croşetez pe crocodilul Ghena din cunoscutul desen animat. Nu pot să spun că a fost foarte greu de realizat, dar a fost cea mai complicată comandă, deoarece a trebuit să caut o schemă potrivită, iar jucăria avea multe detalii.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Mă străduiesc ca jucăriile mele să aibă prețuri rezonabile, să fie confecționate calitativ, din materiale hipoalergenice, aleg combinații de culori interesante, sunt atentă la detalii și creez o gamă largă de modele. Caut scheme originale, inclusiv master-class-uri plătite. Am observat că realizez modele de jucării care nu pot fi găsite la alți meșteri.

Care sunt prețurile jucăriilor?

De la 50 de lei pentru cele mai mici jucării și până la 450 de lei. Desigur, lucrurile hand-made trebuie să aibă prețuri ridicate, dar totodată să fie accesibile pentru buzunarele părinților, deoarece jucăriile croșetate sunt cele mai utile și sigure pentru copii.

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

Am o tradiție să-mi întreb clienții de ce au decis să cumpere copilului anume o jucărie hand-made, dar nu una din magazin. Și de multe ori am auzit răspunsuri  asemănătoare: că jucăriile hand-made sunt mai plăcute pentru copii, sunt ca niște prieteni mai mici, cu care picilor le este interesant să se joace. Copilul nu doarme cu o păpușă din magazin, dar cu una creată manual, care este plăcută la atingere. 

Respectiv, clienții mei sunt părinții care țin la confortul copiilor și contribuie la dezvoltarea lor armonioasă.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Am creat o pagină pe Facebook și una pe Instagram. Totodată, periodic particip și la târgurile organizate de meșterii autohtoni.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Aș dori să încerc să realizez jucării pentru dezvoltarea copilului. Să croșetez  jucării după schemele din cartea dăruită de soțul meu. Am în plan și o colecție de jucării cu seturi de haine care pot fi schimbate.

mamaplus