Colacul pascal – este special, de sărbătoare. Este copt din aluat preparat special, cu adaos de mult unt, ouă și zahăr.
De colacul pascal este legată și o credință populară: dacă colacul s-a primit frumos și în casă totul va fi bine. De veacuri, gospodinele nu au făcut economii pe seama colacilor pascali: fiecare vroia ca colacii ei să fie cei mai buni și frumoși. Aluat se făcea mult pentru că de sărbători pentru toți era o plăcere să meargă în ospeție unul la altul și să se servească cu colaci. Rețetele au fost transmise din generație în generație. În timpurile noastre, industria cofetăriei a atins performanțe atât de mari încât colacii și checurile, coapte la fabricile de cofetărie nu cedează cu nimic în fața celor de casă. Combinarea rețetelor tradiționale cu cele inovaționale reușit, calitatea înaltă a ingredientelor și cofetari cu experiență – aceasta este garanția fiecărei capodopere dulci create de adevărați profesioniști.
În acest an, compania Colibri a lansat pe piață 11 inovații pascale – exact pentru masa de sărbătoare. Despre ele ne va relata directorul patiseriei Colibri – Angela Tcaci.
Sărbătorile de Paști înseamnă multe amintiri frumoase din copilărie. Ce înseamnă această sărbătoare pentru dumneavoastră, ce asocieri vă trezește?
Paștele este, probabil, prima sărbătoare pe care mi-o amintesc din copilărie. El îmi părea oarecum misterios, cu o solemnitate deosebită. Bunica cocea colaci, noi, copiii, o ajutam la vopsit ouăle. Cu o plăcere și solemnitate deosebită mergeam la biserică să-i sfințim.
Noi am răsfoit broșura de Paști Colibri și ne-am minunat de numărul pozițiilor: sunt checuri cu diverse umpluturi, rulade de sărbătoare… Ce vă inspiră să creați rețete unicat?
Pentru orice creator este importantă recunoștința. Pe noi ne inspiră cel mai important lucru – mulțumirea și uimirea cumpărătorilor noștri de gustul și aspectul producției noastre. Ne mândrim cu faptul că, în ultimii ani, producția noastră a luat o amploare serioasă și a depășit cei mai mari producători.
Ce ne recomandați din asortimentul pascal să gustăm în primul rând? Ce variante de checuri aveți?
Eu v-aș recomanda să încercați colacul nostru de firmă ”PANETTONE”. Deosebit de gustos, preparat după tehnologia italiană. De Paști, noi coacem colaci pe toate gusturile. Baza fiecărui colac – aluatul nostru special cu stafide. Originalitatea produselor noastre se ascunde în diversitate și combinarea umpluturilor – ciocolată, vișină, mac, brânză, cacao… Decorarea este de sărbătoare, primăvăratică, în ambalaj original.
Cu siguranță, ați reușit să gustați toate inovațiile. Care este checul dumneavoastră preferat?
Colacul meu preferat - „Inspirație”: el combină două teste specializate de aluat cu adaos de cacao, vișină, stafide și confiate.
Cât cântărește, în medie, un chec pascal marca Colibri? Va fi suficient pentru toată familia?
Colacii pascali cântăresc de la 100 de grame până la 1 kg. Pentru o familie de 5-6 membri ajunge un colac cu greutatea de 800 grame – 1 kg. Un colac decorat și ambalat original poate servi drept un minunat cadou pentru rude și prieteni.
Și, în sfârșit, spuneți-ne măcar unul dintre secretele măiestriei?
Secretul măiestriei este simplu – dorința enormă de a dărui oamenilor bucurie și satisfacție. Iar această dorință poate fi realizată cu ajutorul echipamentului de înaltă calitate, fanteziei și măiestriei tehnologilor dar și a mâinilor dibace ale cofetarilor…
Cascad Market
Green Hills
Jardi
Linella
Market Econom
Metro
Pegas
Sofia
Varna
Velmart
Victoria
СС Soiuz