mamaplus

O zi din viața unui medic de la Centrul de sănătate „OZONIS”

-
//
09.11.2016

Deseori vă povestim despre activitatea Centrului de sănătate „OZONIS”, prezentându-vă de fiecare dată informaţii detaliate despre astfel de proceduri ca ozonoterapie, plasmolifting şi altele. Însă, cum se ştie, în spatele cortinei rămân întotdeauna persoanele datorită cărora toate acestea au devenit posibile. Astăzi vă invităm să îl cunoaşteţi nemijlocit pe medicul centrului „OZONIS” Alexandru Zotea. Împreună cu medicul ozonoterapeut vă vom poveste despre ziua de muncă, timpul de odihnă şi, cel mai important, premisele unei activităţi productive.

O zi din viața unui medic de la Centrul de sănătate „OZONIS”

 Domnule Zotea, cum începe ziua dumneavoastră de muncă?

Ea începe cu bună dispoziţie! Ne adunăm cu toţi colegii, bem ceai sau cafea şi discutăm repartizarea pacienţilor, diagnozele şi cine are nevoie de o atenţie maximă. Într-un cuvânt o şedinţă-fulger pentru organizarea activităţii.

 După părerea dumneavoastră, ce influenţează asupra productivităţii zilei de muncă?

Productivitatea depinde nemijlocit de pacienţi, diagnozele lor şi durata tratamentului. La fel de importantă este abordarea pozitivă a tuturor activităţilor, iar aceasta se referă atât la personal, cât şi la pacienţi. De asemenea, trebuie menţionate condiţiile favorabile de muncă şi echipamentele moderne, cu care este dotată clinica „OZONIS”.

 Care sunt problemele invocate mai des de pacienţi?

Există multe motive pentru a veni la noi – oboseala cronică, migrenele, diabetul zaharat, tensiunea arterială, problemele de intestine, precum şi bolile de articulaţii. Pe lângă procedurile curative, la mine se adresează pacienţi pentru proceduri cosmetologice (de exemplu plasmolifting). La clinică se efectuează şi profilaxia maladiilor respiratorii. Deosebit de populară este această procedură în perioada rece a anului.

O zi din viața unui medic de la Centrul de sănătate „OZONIS”

 Ce presupun procedurile de profilaxie a bolilor respiratorii?

Este vorba despre ozonoterapie obişnuită. Pe lângă faptul că ozonul este capabil să omoare viruşii, el ajută organismul să contracareze apariţia lor ulterioară. După efectuarea ozonoterapiei se îmbunătăţeşte microciruclaţia şi se accelerează procesele metabolice. Toate împreună influenţează asupra mecanismelor de protecţie ale organismului.

 Ce faceţi în pauza de masă? Discutaţi în continuare despre muncă sau încercaţi să o ignoraţi?

Programul de lucru al centrului nostru nu prevede pauze de masă. Medicii se pot odihni între două vizite ale pacienţilor. Acest lucru este comod şi pentru noi, şi pentru pacienţi, care nu trebuie să aştepte încheierea pauzei pentru a efectua o anumită procedură. Atunci când avem un minut liber, ne putem aduna cu colegii, dar de această dată temele nu se limitează la serviciu. Ca toţi oamenii obişnuiţi avem griji şi treburi casnice.

 Vă mai amintiţi de prima zi la clinica „OZONIS”?

Pentru mine toate erau noi. Venind aici cu 5 ani în urmă, m-am încadrat rapid în colectiv şi am urmat instruirile necesare pe diverse tehnici de efectuare a procedurilor. Iar datorită faptului că sunt o persoană foarte sociabilă, mi-a fost destul de simplu să mă adaptez la noul loc de muncă.

O zi din viața unui medic de la Centrul de sănătate „OZONIS”

 Cu ce senzaţii şi sentimente se încheie săptămâna dumneavoastră de muncă?

Pot spune cu încredere că ea se termină cu un sentiment de satisfacţie. După o săptămână plină de muncă fructuoasă nici nu poate fi altfel. În general avem un colectiv foarte unit şi, pe lângă petreceri corporative, mergem împreună la diverse prezentări, conferinţe, sărbătorim Ziua de naştere a Centrului de sănătate „OZONIS” şi plecăm în afara oraşului la odihnă. Adică prietenia noastră iese din cadrul oficial al serviciului!

O zi din viața unui medic de la Centrul de sănătate „OZONIS”

Republica Moldova, or. Chișinău, str. Alba Iulia 97
email: info@ozonis.md
tel.: (+373 22) 930-940, fax: (+373 22) 930-920,
mob.: (+373) 600-8888-7
www.ozonis.md

Interviu realizat de Alexandru Vieru