mamaplus

10 sfaturi de la Tatiana Vornicescu Cîșlaru pentru copiii săi

0
//
01.02.2019

Pe lângă o afacere prosperă, jurnalista Tatiana Vornicescu Cîșlaru crește 2 copii minunați, Damir și Nica. Aceasta se străduiește să fie un exemplu demn de urmat pentru picii săi și de mici le oferă sfaturi ca să crească oameni buni, onești și demni.

mamaplus.md

"Fiecare copil își începe viața cu mult entuziasm și multă dragoste! Însă viața îți arată o altă latură a ei, care este desprinsă din poveștile în roz!

Eu sunt o mămica fericită și împlinită că am doi copii minunați: un băiat de 4,5 ani și o fetița de aproape 2 ani!

Damir și Nica sunt împlinirea familiei noastre, dar și a bunicilor, respectiv ne dorim o viață corectă și un drum coerent in viața, însă fără sfaturile părinților asta nu poate fi", spune Tatiana.

mamaplus.md

1. Îi învăț pe copiii mei ca atunci când greșesc, neapărat trebuie să-și ceară scuze!

2. Îi sfătuiesc să dea înapoi lucrurile împrumutate de la alții. Și să-și ceară înapoi lucrurile pe care alți copii i le-au luat cu împrumut.

3. Îi explic că dulciurile, jucăriile costă bani, mama trebuie să lucreze ca să facă bani, respectiv ei trebuie să aprecieze tot ce li se oferă, pentru că sunt copii care nu au nici cât e negru sub unghii cât au ei, însă ei fac bătături din picioare atunci când își doresc ceva!

4. Nu îi cumpăr tot ce cere, de multe ori îi spun că nu am bani, chiar dacă poate am, pentru a ști că nu la orice plâns sau isterie noi, părinții, suntem la picioarele lor!

5. Îmi motivez copiii ca atunci când își doresc ceva trebuie să facă alte lucruri în loc (de exemplu, treburi casnice sau patul să-l strângă din urma lor) chiar dacă nu o fac bine! Eu oricum îi laud ca data viitoare să fie mai buni!

6. Împreună cu soțul, îl învăț pe băiat să fie un cavaler pe măsură, să le facă surprize fetițelor de la grădiniță. (de exemplu să le ia câte un biscuit) Sau să permită mai întâi fetițelor să treacă, după care el.

7. Tot împreună cu soțul îl învățăm să se apere în caz că a fost lovit. Un sfat controversat, dar rămân la părerea că dacă un alt copil îl lovește, trebuie să se apere, dar  nu să stea și să ia bătaie.

8. Îi sfătuiesc să nu vorbească urât despre alții și să nu bârfească!

9. Îi încurajez să citească și să învețe bine, pentru că în viață trebuie să ajungă persoane cu coloană și demne!

10. Cel mai important lucru este că mă străduiesc să-i învăț cum să aibă grijă de sănătatea lor.

Cea mai bună investiție a unui părinte sunt copiii. Respectiv, ei sunt și devin oglinda noastră cu 7 ani de acasă, însă cu personalitatea lor!

mamaplus.md