Ingrediente
- ardei gras - 7-10 buc,
- ulei vegetal pentru prăjirea ardeilor
pentru umplutură:
- orez - 0,5 pahar,
- roșie - 1-2 buc,
- morcov - 1-2 buc,
- ceapă - 1-2 buc,
- usturoi - 1-2 căței,
- ulei vegetal pentru prăjire,
- verdeață,
- sare,
- piper măcinat
- pentru sosul de tomate – letcho
- roșie - 4-5 buc,
- ardei gras - 1 buc,
- ceapă - 1 buc,
- usturoi - 1 cățel,
- pasta de tomate sau ketchup - 1-2 linguri,
- ulei vegetal pentru prăjire,
- zahăr - 1/3-1/4 lingurițe,
- sare,
- piper proaspăt măcinat.
Preparare
- Ardeii se spală, se taie atent partea de sus și se curăță de semințe, fără a tăia din pereții ardeiului.
- Ardeii se spală încă o dată și se usucă.
- Se prăjesc ardeii din toate părțile într-o cantitate mică de ulei vegetal.
- Se prepară umplutura.
- Roșiile se spală și se taie cuburi.
- Orezul se spală și se fierbe până aproape este preparat.
- Usturoiul se decojește și se toacă mărunt sau se trece prin presa de usturoi.
- Verdeața se spală, se usucă și se toacă.
- Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
- Morcovul se decojește și se rade.
- În ulei încins se prăjește ceapa ~3-4 minute, se adaugă morcovul și se prăjește încă ~4-5 minute.
- Se stinge focul și se răcește.
- Se amestecă într-un bol mare orezul, ceapa prăjită cu morcovul, roșiile, verdeața, usturoiul, se condimentează cu sare, piper și se amestecă.
- Se umple ardeii cu umplutura preparată.
- Se prepară sosul-letcho.
- Roșiile se spală, se usucă și se rad.
- Ceapa se toacă mărunt.
- Ardeiul gras se taie cuburi de mărime medie.
- Usturoiul se toacă mărunt.
- În uleiul încins se prăjește ceapa și usturoiul 2-3 minute.
- Se adaugă cuburile de ardei gras și se prăjesc ~3-4 minute.
- Se adaugă masa de tomate și se prepară ~15-20 minute, până se evaporă lichidul.
- Se adaugă pasta de tomate sau ketchup, se amestecă și se prepară, amestecând ~2-3 minute. Se condimentează cu sare, piper și zahăr pe vârf de cuțit.
- În sosul de tomate se așează ardeii umpluți, se acoperă cu un capac și se fierbe încet ~40 minute.
- Se servesc ardeii cu sosul în care s-au fiert și verdeață.
Poftă bună!