Rețete pentru Marele Post: ardei umpluți cu orez și legume

Rețete pentru Marele Post: ardei umpluți cu orez și legume

-
//
15.04.2014

Rețete pentru Marele Post: ardei umpluți cu orez și legume

Ingrediente

  •     ardei gras - 7-10 buc,
  •     ulei vegetal pentru prăjirea ardeilor

    pentru umplutură:

  •     orez - 0,5 pahar,
  •     roșie - 1-2 buc,
  •     morcov - 1-2 buc,
  •     ceapă - 1-2 buc,
  •     usturoi - 1-2 căței,
  •     ulei vegetal pentru prăjire,
  •     verdeață,
  •     sare,
  •     piper măcinat
  •     pentru sosul de tomate – letcho
  •     roșie - 4-5 buc,
  •     ardei gras - 1 buc,
  •     ceapă - 1 buc,
  •     usturoi - 1 cățel,
  •     pasta de tomate sau ketchup - 1-2 linguri,
  •     ulei vegetal pentru prăjire,
  •     zahăr - 1/3-1/4 lingurițe,
  •     sare,
  •     piper proaspăt măcinat.

Preparare

  1. Ardeii se spală, se taie atent partea de sus și se curăță de semințe, fără a tăia din pereții ardeiului.  
  2. Ardeii se spală încă o dată și se usucă.
  3. Se prăjesc ardeii din toate părțile într-o cantitate mică de ulei vegetal.
  4. Se prepară umplutura.
  5. Roșiile se spală și se taie cuburi.
  6. Orezul se spală și se fierbe până aproape este preparat.
  7. Usturoiul se decojește și se toacă mărunt sau se trece prin presa de usturoi.
  8. Verdeața se spală, se usucă și se toacă.
  9. Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
  10. Morcovul se decojește și se rade.
  11. În ulei încins se prăjește ceapa ~3-4 minute, se adaugă morcovul și se prăjește încă ~4-5 minute.
  12. Se stinge focul și se răcește.
  13. Se amestecă într-un bol mare orezul, ceapa prăjită cu morcovul, roșiile, verdeața, usturoiul, se condimentează cu sare, piper și se amestecă.
  14. Se umple ardeii cu umplutura preparată.
  15. Se prepară sosul-letcho.
  16. Roșiile se spală, se usucă și se rad.
  17. Ceapa se toacă mărunt.
  18. Ardeiul gras se taie cuburi de mărime medie.
  19. Usturoiul se toacă mărunt.
  20. În uleiul încins se prăjește ceapa și usturoiul 2-3 minute.
  21. Se adaugă cuburile de ardei gras și se prăjesc ~3-4 minute.
  22. Se adaugă masa de tomate și se prepară ~15-20 minute, până se evaporă lichidul.
  23. Se adaugă pasta de tomate sau ketchup, se amestecă și se prepară, amestecând ~2-3 minute. Se condimentează cu sare, piper și zahăr pe vârf de cuțit.
  24. În sosul de tomate se așează ardeii umpluți, se acoperă cu un capac și se fierbe încet ~40 minute.
  25. Se servesc ardeii cu sosul în care s-au fiert și verdeață.

Poftă bună!