mamaplus

O femeie însărcinată nu ar trebui să ridice greutăți mai mari de 9 kg

-
//
10.02.2020

Viitoarele mămici trebuie să știe că nu trebuie să care obiecte grele pentru că își pot pune sarcina în pericol. Este recomandat ca o femeie însărcinată să nu ridice greutăți mai mari de 9 kg. Există totuși excepții de la această cifră, mai ales în cazul femeilor obișnuite să ridice greutăți de dinainte de sarcină. Mare atenție. Decizia de a ridica sau nu greutăți trebuie luată împreună cu medicul care îți monitorizează sarcina.

Experții spun că femeile însărcinate nu trebuie să care obiecte grele mai ales atunci când sarcina este avansată. Asta pentru că ligamentele se înmoaie și articulațiile sunt mai puțin stabile, astfel că riscul de accidente este mai mare. Atunci când burta crește, se modifică și centrul de greutate, punând presiune pe șale care este o zonă tare vulnerabilă, mai ales când ridici ceva greu.

Prin urmare, schimbarea centrului de greutate te poate dezechilibra, fiind mai susceptibilă la cădere, iar o căzătură poate fi foarte periculoasă pentru bebeluș. Aceasta poate declanșa travaliul, nașterea prematură sau desprinderea placentei.

Un alt studiu spune că ridicarea de obiecte cu greutăți cuprinse între 10 și 20 de kg la început de sarcină poate crește riscul de preeclampsie. Dacă ești nevoită să ridici greutăți, o poți face mai în siguranță dacă ai grijă să respecți următoarea tehnică de ridicare:

  • Îndoaie genunchii
  • Ține spatele drept
  • Folosește-te de muşchii picioarelor, nu ai spatelui
  • Cară greutatea aproape de corp
  • Fii atentă să nu te răsucești

Dacă simți că depui un efort prea mare sau că obiectul este prea greu, nu forța lucrurile.