mamaplus

O mamă, despre experiența sa cu cezariana: ”E ca și cum cineva ar cotrobăi în tine ca într-o geantă”

0
//
24.09.2020

Mesajul unei mame a trei copii care și-a născut mezinul prin intermediul operației de cezariană a făcut înconjurul lumii. Ultima ei naștere a avut loc la 44 de ani și dacă a născut primii copii pe cale naturală, la cea de-a treia naștere a fost asistată de 3 medici. Vanessa Lewis Yeomans din Wales spune că nașterea a fost un adevărat coșmar, publicând o imagine cu ea în sala de operație, un selfie făcut în timp ce medicii încă o mai coseau după cezariana de urgență, scrie dailymail.co.uk.

Ea a povestit că doctorii au încercat să schimbe poziția bebelușului pentru a putea naște natural. Apoi a stat mai bine de 4 ore în travaliu, în picioare, dornică să facă tot ce îi stă în putință numai ca să nu fie supusă la cel mai mare coșmar al vieții ei - bisturiul.

mamaplus

Din păcate însă, până la urmă nașterea naturală nu a fost posibilă, iar medicii au decis să facă o cezariană de urgență.

”Intenstinele îți sunt mutate pentru a putea scoate copilul. Apoi copilul este smuls pur și simplu din tine, în timp ce audiența îți zâmbește. Apoi îți dau niște așa zise calmante și te trimit acasă, de parcă ar avea vreun efect. Și-ți mai și spun să alăptezi și ai grijă de copil la fel de normal cum ai făcut-o și la celelalte nașteri.

Dacă după toate astea mai aud o singură persoană că nu e așa greu să naști un copil și că cezariana este calea ușoară de a face asta o strâng de gât cu mâinile mele. Asta dacă mai pot încleșta mâinile după ce am trecut prin anestezia asta. Sunt bombaradată de hormoni de-aș putea strânge pe cineva de gât”, a scris mama în dreptul imaginii din sala de operație.

La câteva zile după ce a ajuns acasă împreună cu copilul, Vanessa a povestit că, deși a mai trecut prin două nașteri naturale, complet diferite între ele, nașterea prin cezariană i s-a părut un adevărat coșmar, în ciuda faptului că a avut niște medici extraordinari.

”Am avut parte de niște chirurgi foarte buni și moașe care m-au ajutat să trec peste trauma imediată. În momentul în care corpul meu s-a trezit din anestezie mi-am dat seama că totul doare ca naiba. Nimeni nu-ți spune că operația de cezariană e ca și cum cineva ar cotrobăi în tine ca într-o geantă în care cauți cu mâna un parfum sau cheile, asta pentru a putea scoate cu bine copilul', a mai spus Vanessa care se consideră o femeie luptătoare, mai ales că viața i-a oferit multe lucruri bune, dar și greutăți. Femeile sunt cu adevărat uimitoare”, spune ea.