Academia de Medicină a Alăptării din Statele Unite a dat publicității un nou ghid, în care cere personalului medical să își schimbe limbajul pentru a deveni mai „incluziv”. Printre expresiile vizate se numără și cea de „lapte matern”, sugerând alternative mai progresiste, precum „lapte uman”, „lapte părintesc” sau... „lapte de tată”.

Biologul Colin Wright a publicat pe Twitter o captură de ecran din ghid în care se cere și utilizarea altor expresii, cum ar fi: „părinte gestațional” în loc de „mamă”, „persoană lactantă” în loc de „doică”, sau „alăptare la piept” în loc de „alăptare la sân”.

De altfel, pentru cuvântul „sân” este propus înlocuitorul progresist „glandă mamară”.

Într-o declarație pentru Post Millenial, Wright a afirmat:

„Acest document mi-a fost furnizat de un prieten a cărui soție este asistent medical, îngrijind proaspetele mămici și bebelușii lor. El (prietenul) mi-a spus că această «terminologie progresistă» este implementată în spitalul soției, și că asistentelor și celorlalți membri ai personalului medical li se cere să întrebe fiecare pacient ce termeni doresc să folosească în timpul îngrijirii.

Deși această măsură este descrisă ca având scopul de a crea în spital o atmosferă prietenoasă și «incluzivă», cred că majoritatea oamenilor ar prefera ca asistentele să se concetreze asupra unor aspecte mai importante, cum ar fi medicația și dozajele potrivite, în loc să își ocupe mintea memorând liste cu o «terminologie incluzivă» țicnită”.