A face ca plantele noastre să arate atât de frumos în fiecare zi poate fi o adevărată provocare, dar există un secret pentru a ne asigura că plantele se dezvoltă frumos și sunt sănătoase. Acest truc constă pur și simplu în apa de banane care te va surprinde cu rezultatele sale incredibile.

Fiecare specie de plante are propriile nevoi de udare. Unele se pot adapta la o perioadă mai lungă de timp fără apă, în timp ce altele necesită o udare constantă. Cu toate acestea, toate plantele au nevoie de nutrienți pentru a supraviețui. O modalitate simplă de a le ajuta să își ia toți nutrienții este să le uzi cu apă de banana, pe care o poți prepara foarte simplu, în condiții casnice.

Ingrediente:

  • Câteva coji de banane
  • Apa în care ai fiert legume sau paste făinoase
  • Un recipient cu capac ermetic

Mod de preparare:

  • După ce ai fiert legumele și/sau paștele (de preferat fără sare sau alte condimente), strecoară-le bine. Într-un borcan încăpător adaugă cojile de banană și acoperă-le cu apa răcită. Acoperă recipientul și lasă totul la măcerat timp de două zile.
  •  
  • Înainte de a folosi soluția, dilueaz-o, adăugând de trei ori cantitatea de apa existentă. Poți uda florile în ghiveci sau grădină o dată pe săptămână.

Care sunt beneficiile apei din banane pentru plante?

Această apă funcționează ca un îngrășământ care va furniza plantelor o cantitate mare de substanțe nutritive, cum ar fi fosfor, azot și calciu. De asemenea, va stimula o creștere constantă și mai rapidă a plantelor. În plus, vei furniza plantelor o doză importantă de potasiu, excelent în timpul sezonului de înflorire.