Cei șapte ani de acasă sunt extrem de importanți pentru viața de adult, iar cea mai bună dovadă a educației copilului se poate vedea în comportamentul său și în anumite acțiuni pe care le face. Recunoaștem, meseria de părinte nu-i ușoară, însă o bună parte a educației copilului vine din propriul vostru exemplu. Am selectat câteva semne distinctive de bază care evidențiază un copil educat, cu cei șapte ani de acasă.

Când copilul tău spune “te rog” și “mulțumesc”

Uneori este greu să-i înveți pe copii bunele maniere, dar amintindu-le în mod constant și având chiar voi bune maniere, ei pot învăța. Este un succes când își amintesc să spună “te rog” și “mulțumesc” pe cont propriu.

Atunci când copiilor le place să se joace unul cu celălalt

Nimic nu le face mai fericite pe mame decât să își vadă copiii că se joacă frumos unul cu celălalt. Probabil că ți-ai dori ca această prietenie să dureze toată viață și pentru ca să se întâmple acest lucru, trebuie să înceapă de când sunt mici. Vă puteți încuraja copiii să se joace și învățați-i ce este corect și ceea ce nu este atunci când se joacă unul cu celalalt, găsind activități pe care le pot face împreună.

Când copiii tăi împart cu alții

Împărțirea (jucăriilor sau a dulciurilor) este un act de iubire. Unii copii o fac pentru că stiu că trebuie să o facă, dar obiectivul este să își dorească să împartă ceea ce au cu alții. Este atât de frumos atunci când un copil vă cere 2 lucruri astfel încât să poată oferi unul fratelui sau prietenului său. Asta înseamnă că nu se gândesc doar la ei înșiși, ci și la cineva pe care îl dorește la fel de fericit ca el însuși. Este chiar mai bine atunci când oferă ceea ce au altcuiva spre folosire pentru un timp. Ei pot recunoaște că cealaltă persoană vrea și ei sunt dispuși să renunțe la a utiliza acel lucru astfel încât persoana respectivă să fie fericită.

Când copiii tăi sunt fericiți

Uneori simplul fapt că ai tăi copilași sunt fericiți este de ajuns să știi că ai procedat bine ca părinte. În timp ce viața copiilor pare atât de simplă și lipsită de griji, există o mulțime de lucruri care îi pot stresa sau le pot cauza o supărare. Dar dacă ei sunt cu adevărat copii fericiți, atunci faci o treabă corectă.

Când copiii tăi vor să-i ajute pe alții

Când copiii tăi văd pe cineva în nevoie și doresc să ajute, este un mare pas în direcția corectă. Ar trebui să-i învățăm pe copiii noștri să aibă compasiune, să fie conștienți că prin ajutorarea altora manifestăm dragoste și facem lumea un loc mai bun. Aceste lecții au efect atunci când copilul tău acționează primul când vede pe cineva în nevoie, fără să-i mai spui ceva.

Când copiii tăi vin la tine să-ți ceară un sfat

Când copilul tău are o problemă, el fie se ascunde de tine, fie vine la tine pentru un sfat sau ajutor. Dacă micuțul tău se simte confortabil atunci când își deschide sufletul și îți povestește despre anumite momente dificile, să știi că ești o mamă norocoasă, iar educația ta chiar este una eficientă. Având aceste conversații profunde și învățându-I pe copii cum să rezolve o problemă, vei face în așa fel ca micuții tăi să vină la tine după un sfat și atunci când vor crește mai mari.

Când copiii sunt încântați să învețe

Nu este necesar să ai un copil geniu, dar atâta timp cât micuțul este tentat și are bucuria de a învăța, să știi că ai de câștigat. Dacă le place să învețe, atunci ei pot face orice. Este important să-ți ajuți copilul, încurajându-I dorința de învățare și cunoaștere a unor lucruri noi.

Uneori poate dura ani de zile pentru ca unul din aceste momente să aibă loc, dar când se întâmplă, ele  sunt prețioase. Este dovada că faci ceva corect și uiți pe loc de toate nopțile nedormite și scutecele schimbate, accesele de furie și momentele de neputință.