Toți părinții își doresc o viață frumoasă pentru copiii lor. După sănătate, aceasta este următoarea preocupare a unei mame. De la o educație bună, asigurarea resurselor materiale pentru dezvoltarea copilului și, mai târziu, alegerea drumului profesional corect în viață, o mamă este mereu preocupată de bunăstarea puiului ei, indiferent de vârsta la care a ajuns.

Chiar și așa, multe mame, scapă din vedere un aspect extrem de important: factorul emoțional, care poate să influențeze drastic viitorul copilului. Relația dintre mamă și copil, în primii ani de viață, va influența o mare parte din viața copilului, chiar și la vârsta adultă.

„Oamenii trebuie să învețe un lucru important. Structura personalității noastre nu este formată până la vârsta de 5-6 ani. Învățăm despre relații, despre emoții, despre conexiuni înainte să învățăm să gândim.

Așa că, dacă foarte devreme în viață, persoana care m-a iubit, care m-a crescut, a simțit și furie față de mine sau m-a rănit, m-a respins, eu îmi voi forma o structură în personalitatea mea care va percepe întreaga lume astfel.

Relația cu oamenii care ne-au dat viață este de fapt relația noastră cu viața. Așadar, relația cu părinții noștri este relația noastră cu viața însăși.

 

Deci, în viata mea voi simți respingere și furie. Ce se va întâmpla când voi deveni adult? Voi atrage oameni și situații care mă vor înfuria pentru a continua să trăiesc cu problemele nerezolvate care nu mi-au plăcut niciodată.

În primul an de viață este hotărâtă toată viața noastră. Ne determină relațiile, inteligența, stilul de a conduce, comunicarea. Totul se va întâmpla în primul an de viață”, a spus într-un interviu terapeutul Menis Yousry.

Cum putem oferi viitorul perfect unui copil?

„Îți pot răspunde printr-o singură propoziție: programele de parenting nu funcționează, educația nu funcționează, nimic nu funcționează. De multe ori nici terapia nu funcționează. Singurul lucru care ar putea ajuta ca să ai un copil sănătos este să lucrăm cu noi înșine și numai cu noi înșine.

Copiii noștri sunt extensia conștiinței noastre. Ei sunt subconștientul nostru. Dacă vreți să aflați mai multe despre voi înșivă, priviți-vă copiii. Ei exprimă tot ceea ce n-ați reușit încă să rezolvați la voi înșivă.

Copiii își copiază părinții, este foarte simplu. Sunt multe căi prin care ne putem ajuta copiii. În primul rând, să fim atenți la ce se întâmplă când se naște un copil. Ce facem prima dată cu el? Cui îl dăm?

 

Creierul nostru nu se dezvoltă doar genetic. El mai are nevoie de un creier care să îl antreneze și să se dezvolte în această lume. Prima legătură creată este și primul antrenament pe care îl facem. De aceea copilul ajunge prima dată în brațele mamei.

Dacă mama nu se conectează cu copilul, acesta va suferi pe viață. Mama poate primi copilul în brațe, dar să nu reușească să lege o conexiune cu el, dacă nu este conectată cu ea însăși”,  a mai spus celebrul medic terapeut.