mamaplus

A treia mutație a coronavirusului a fost descoperită în Japonia. Ce simptome au pacienții

0
//
10.01.2021

Încă o tulpină a virusului SARS-CoV-2 a fost identificată în Japonia. Patru persoane din Tokyo au fost confirmate la data de 2 ianuarie. Acestea s-au întors din Amazon și au ajuns pe Aeroportul Haneda, unde au intrat în carantină, transmite DPA.

Este a treia mutație a virusului, diferită de cele din Marea Britanie și Africa de Sud, dar este similară cu acestea. Nu există deocamdată dovezi că ar fi mai contagioasă.

Printre cele patru persoane se află un bărbat de 40 de ani, internat cu dificultăți grave de respirație. O femeie de 40 de ani a acuzat dureri de cap și în gât, un adolescent a avut febră, iar o tânără a fost asimptomatică. 

Alte trei persoane au fost înregistrate la Tokyo cu tulpina prezentă în Marea Britanie. 

Săptămâna trecută, premierul japonez Yoshihide Suga a declarat stare de urgenţă timp de o lună în regiunile Tokyo şi prefecturile vecine Chiba, Kanagawa şi Saitama. 

Menționăm că în Republica Moldova nu a fost depistat deocamdată niciun caz al infectării cu noile mutații ale coronavirusului. În țara vecină, România, primul caz de infectare cu noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost depistat pe data de 8 ianuarie. Este vorba despre o femeie din Giurgiu.