Cazul unei paciente din Canada, infectată cu noul coronavirus, atrage atenția asupra unui posibil nou simptom provocat de maladie, cu efecte îngrijorătoare pe termen lung. Melissa Vanier, în vârstă de 52 de ani, s-a îmbolnăvit prima dată de COVID-19 la sfârșitul lunii februarie, după ce s-a întors dintr-o călătorie din Cuba, relatează DailyStar.
În prima lună de la infectare, Melissa a explicat într-un interviu pentru The Guardian că simțea că are „sticlă spartă” în gât. Apoi, femeia a descris o serie de simptome ce s-au dovedit a fi sinonime de COVID-19, printre care febră, oboseală extremă, migrene și pierderi de memorie.
Până în luna mai, virusul părăsise corpul Melissei, dar femeia a observat că ritmul ei cardiac pare anormal și a solicitat sfatul medicului.
În prezent nu sunt clare repercusiunile generate de COVID-19 pe termen lung, dar cardiologii care au testat-o pe Melissa spun că are cardiopatie ischemică, ceea ce înseamnă că inima sa nu primește suficient sânge și oxigen.
Într-o situație asemănătoare cu cea a Melissei este și Nicola Allan, în vârstă de 45 de ani, din Liverpool, care a resimțit, de asemenea, o frecvență cardiacă mai mare față de cea normală, la două luni după ce a contractat boala, susținând că inima ei va începe să ajungă la „193 de bătăi pe minut”.