Câte se vorbesc de rău despre menopauză: pielea devine uscată, oasele mai fragile, buna dispoziție dispare ... Dar, în același timp, în lume există o mulțime de femei care trec prin această perioadă de tranziție ușor și sunt fericite! Deci care e secretul?

Menopauza: cum să-ți menții sănătatea și starea de spirit

Câte modificări ale dispoziției se manifestă la femeile de vârstă fertilă într-o lună? Milioane! Deoarece hormonii reglementează nu doar procesele metabolice interne, dar și starea noastră de spirit. Dacă ați "conecta" aceste procese hormonale la corpul unui bărbat, atunci el și-ar ieși din minți, la propiu. Dar noi femeile ne descurcăm cu asta! Noi încercăm să ne controlăm starea de spirit și învățăm continuu ca să ne înțelegem corpul.

Acum imaginați-vă că acestă sarcină emoțională ar fi anulată. Ați putea să vă bucurați de socializare, ați putea să vă planificați starea de spirit de mâine, ați putea planifica aproape orice! Și fără fluctuații hormonale. Există doar un singur "dar": pentru a ajunge la post-menopauză, este necesar să parcurgem perioada de tranziție, care se caracterizează prin unele momente neplăcute (schimbări de dispoziție, tulburări de somn, etc.).

Viața în tranziție

Ce să faci pentru ați păstra buna dispoziție, tinerețea și prospețimea  atunci când funcția de reproducere treptat își pierde capacitatea?

✔ Activitatea fizică poate alunga până la 80% din sentimentele negative, care apar în timpul menopauzei. Mersul pe jos, mersul cu bicicleta, dansul, înotul și alte activități care nu necesită pregătire fizică, ar trebui să fie o parte obligatorie a programului dvs. În plus, exercițiile care dezvoltă puterea previn osteoporoza (care este, de asemenea, considerată a fi o consecință a menopauzei) oasele se formează sub presiune, de aceea cu cât mai activ le solicitați, cu atât ele devin mai puternice.

✔ Somnul suficient este un "ingredient" necesar sănătății. În perioada de tranziție ați putea suferi de tulburări de somn, dar puteți trece peste asta. Pentru a asigura un somn liniștit, trebuie să stabiliți mai întâi un fel de rutină de zi cu zi: pe cât este  posibil treziți-vă și culcați-vă la aceeași oră. Această tehnică simplă face minuni. În plus, este necesar pentru să excludeți din dormitor toate dispozitivele care v-ar putea sustrage: TV, calculator, telefon mobil, tabletă, etc. Nici o persoană nu nu poate citi o carte timp de trei ore, culcat în pat, în schimb a urmări cronologia în  Facebook nu constituie nicio problemă!

✔ Duceți o viață sexuală active. Contrar mitului popular, pentru a crea bună dispoziția dar și din punct de vedere al sănătății, nu renunțați la viața sexuală. La femeile care au parte de o viață sexuală activă, regulată, nivelul de estrogen scade treptat, și nu provoacă organismului un stres hormonal.

Menopauza: cum să-ți menții sănătatea și starea de spirit

✔ Terapia de substituție hormonală este recomandată atât femeilor în menopauză la care apar complicatii, cât și celor care doresc să-și mențină frumusețea și tinerețea. Firește, medicamentele se iau la indicația medicului și doar cu prescripția lui.

✔ Menopauza prematură poate avea loc între 35 și 39 de ani. Stoparea menstruației la această vârstă sugerează faptul că organismul este epuizat, nu are nicio putere de a asigura propriile mijloace de trai și primul de care "scapă" este fertilitate. Situația poate fi remediată prin: odihnă, tratarea bolilor cronice, schimbări în raționul zilnic (dietă sănătoasă, echilibrată, fără foame), plus, fitoestrogeni dacă recomandă medicul.

✔ O sarcină la 50 de ani nu este ficțiune, ci pur și simplu lipsa de atenție la contracepție. Atunci când o femeie întră în perioada de tranziție, menstruația nu vine regulat. De exemplu, de 3-4 luni, menstruația poate să nu apară și multe femei uită de contracepție. Cu toate acestea, ovulul poate continua să se maturizeze, în ciuda absenței menstruației. Medicii constată încetarea perioadei fertile doar după 12 luni de absență a ciclului menstrual. Până atunci este necesar să vă protejați, în caz contrar totul este posibil.

✔ Sex până la sfârșitul vieții,  este un fapt absolut real iar în cazul în care aveți un iubit, este chiar necesar. Cum, rămâne cu uscăciune vaginală, scaderea elasticității și atrofia mucoasei de "acolo"? Industria farmaceutică nu stă pe loc. Pe lângă o varietate de lubrifianți care ajută la obținerea unei plăceri maxime, există lumânări hormonale care au doar efect local (adică hormonii nu intră în fluxul sanguin și nu afectează întregul corp). Aceste lumânări "întineresc" mucoasa vaginală cresc umiditatea și fluxul sangvin.

Menopauza: cum să-ți menții sănătatea și starea de spirit

Terapia de substituție hormonală (sau terapia menopauzei), este indicată în timpul perioadei de tranziție, atunci când nivelurile hormonale sunt reduse în mod activ. Medicamentele hormonale pot menține elasticitatea pielii, starea membranelor, a mucoasei, țesutul muscular și alte organe și sisteme care sunt dependente de estrogen. În acest fel puteți prelungi tinerețea și spori calitatea vieții. Hormonii moderni sunt identici hormonilor naturali și sunt în deplină concordanță cu structura de estrogen produsă în organism. Dacă hormonii de generații vechi aveau efecte secundare, cum ar fi: risc crescut de litiază biliară, cancer la sân, cancer endometrial, tromboz, etc., medicamentele moderne nu favorizează apariția acestor boli. Preparatele hormonale moderne sunt disponibile sub formă de comprimate, supozitoare vaginale (au efect local), soluții și geluri injectabile. Ultimele constiruie unul dintre cele mai progresiste: biodisponibilitatea acestuia - 82%, adică 82% dintre substanțele active conținute în preparat nimeresc în organism. Asta în situația în care biodisponibilitatea medicamentelor hormonale pentru administrare orală este de doar 3%. Astfel, puteți folosi gelul pe mâini o dată pe zi și să vă mențineți tinerețea.