În timpul sarcinii nu ar trebui să renunțaţi la exerciiţiile fizice uşoare și la stilul de viață activ. Cei mai multi experti, recomandă femeilor să dea prioritate apei.

Înotul în pereche

Cât de benefică e aerobica în apă pentru mama însărcinată?

Femeile gravide se confruntă adesea cu problema de alegerea tipului de activitate fizică, deoarece în această perioadă practicarea sportului, aşa ca mai înainte - nu mai funcționează.

Prin urmare, aerobica în apă este un echivalent bun atît pentru activitatea fizică, precum și pentru efectele psihologice asupra organismului. Hydromasajul are un efect preventiv benefic, el reducere riscul vergeturilor şi celulitei.

De asemenea, este foarte important că aceste activităţi au un impact pozitiv asupra stării psihologice a femeii, care poate fi instabilă în timpul sarcinii.

În ce săptămână de sarcină se pot începe activităţile?

Puteți începe din orice perioadă. La sarcina înaintată în timp (mai mult de 28 de săptămâni) aerobica în apă vă oferă posibilitatea  să vă simțiți corpul în condiții diferite, îmbunătăţeşte flexibilitatea coloanei vertebrale, ceea ce este deosebit de important înainte de naştere.

Cît timp ar trebui să se frecventeze?

Frecventarea piscinei este recomandată pînă la 37 de săptămâni. Apoi activităţile de aerobică în apă pot fi înlocuite cu exerciţii de control pentru muschi și vergeturi, mişcări pe care o femeie le poate efectua la domiciliu, după o consultare prealabilă cu medicul.

Mitul - Este adevărat că, atunci când o femeie gravidă înoată, copilul poate să se rostogolească şi el în uter şi astfel cordonul ombilical se poate răsuci în jurul gîtului?

Nu, nu este adevărat. Copilul în interiorul mamei înoată complet autonom iar răsucirea poate fi şi într-o stare de calm, aceasta depinde mai mult de activitatea copilului şi lungimea cordonului decât de ceea ce face viitoarea mamă.