mamaplus

Fructele înghețate, usturoiul și alte alimente care te scapă de durerea de gât

-
//
17.03.2021

La început de primăvară, vremea este destul de instabilă, iar temperaturile oscilante s-ar putea să-ți dea mari bătăi de cap. Dacă totuși te-ai ales cu o tuse dureroasă și de-a dreptul deranjantă, ar fi bine să apelezi la remediile populare pe care probabil le-ai încercat deja, dar și la alte recomandări la fel de eficiente.

Supă de carne

La fel ca o ceașcă fierbinte de ceai fierbinte, un bol cald fierbinte de supă poate face minuni în cazul durerii în gât. Adaugă câteva legume proaspete, usturoi, curcuma și ghimbir. Astfel, vei obține o licoare antiinflamatoare excelentă.

Fructe înghețate

Gheața răcește gâtul și ușurează imediat durerea. Totodată, previne înmulțirea bacteriilor. Pune în blender câteva fructe, spanac proaspăt și ghimbir ras. Se toarnă acest amestec în câteva forme de gheață și se pune la congelator pentru câteva ore. Gâtul va fi mult mai bine după ce vei consuma acest amestec înghețat.

Usturoiul

Usturoiul conține alicină. Această substanță are proprietăți antiinflamatorii și ucide bacteriile care provoacă durerea în gât. În afară de asta, usturoiul te poate ajuta și să scapi de răceală. Taie mărunt câțiva căței de usturoi și pune-i în supă. Important: nu consuma usturoiul în stare crudă, pentru că s-ar putea să iriți gâtul și mai mult. Mai indicat ar fi să-l adaugi în mâncare și să-l consumi alături de alte alimente.

Smoothie

La fel ca și gheața, smoothie-urile reci fac minuni atunci când simți durere în gât. Este foarte important să îți aprovizionezi organismul cu suficiente vitamine și minerale. Ia niște fructe congelate sau proaspete, adaugă fulgi de ovăz, ghimbir proaspăt, un vârf de turmeric, apă sau lapte. Mixează-le bine și bucură-te de un plus de vitamine!

Ceai

Cu siguranță știai asta! Ceaiul are un efect calmant pentru mucoasa gâtului, dar ar fi bine să nu consumi ceai fierbinte, ci abia călduț. Alimentele sau băuturile fierbinți fac mai mult rău decât bine și contribuie la înmulțirea bacteriilor. Poți opta pentru ceaiul din ghimbir, scorțișoară, mentă, mușețel, salvie, lemn dulce sau rozmarin.

Făină de ovăz

Un castron cald de fulgi de ovăz îți asigură doza necesară de antioxidanți, zinc și magneziu. În plus, fulgii de ovăz pot fi combinați cu o mulțime de alimente sănătoase, cum ar fi fructele. Completează bolul cu miere, scorțișoară și un pic de ghimbir, Super sănătos!

Condimente

Curcuma, ghimbirul și scorțișoara fac minuni pentru gât. După cum am menționat deja, aceste condimente au un efect relaxant și antiinflamator. Poți adăuga aceste condimente în terciul cu fulgi de ovăz, ceai sau smoothie. 

Mierea

Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale calmante. Dar asta nu este tot! Ea are și proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Important este să nu exagerezi cu consumul de miere și să consumi maxim 2-3 lingurițe pe zi. De asemenea, nu adăuga mierea în ceaiul fierbinte. La temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius, mierea poate deveni toxică.