Multi barbati consideră, că berea este un produs care nu afectează sănătatea. Dar nu este așa.

Efectul berii asupra bărbaților

Berea conține multe substanțe nocive, dăunătoare pentru sănătatea oamenilor. Mai mult, berea are un efect negativ dublu asupra bărbaților. În primul rând, consumul frecvent de bere împiedică producerea testosteronului. În al doilea rând, berea contine fitoestrogeni, care sunt un analog al hormonilor sexuali feminini. Reiese, că producerea hormonului sexual masculin este inhibată, iar nivelul hormonilor sexuali feminini crește. Astfel, berea are un "impact" dublu asupra sistemului endocrin.

Schimbările în sistemul endocrin sunt urmate de schimbări în aspectul fizic. Bărbații care consumă bere în exces au probleme cu metabolismul, iar în rezultat are loc depunerea de grăsimi, masa musculară scade și aceștia ajung să se asemene cu femeile, atît pe plan interior, cît si la exterior. Berea are un impact negativ asupra potenței, iar în unele cazuri este cauza impotenței. Dacă consumați mai mult de un litru de bere în fiecare zi, nu așteptați să fiți sănătos și să aveți un nivel normal al testosteronului.

Toate cele expuse mai sus, însă nu înseamnă, că trebuie să renunțați integral și pentru totdeauna la bere. Această băutură poate fi consumată în măsură, adică nu în fiecare zi.

Un studiu realizat de savanții scoțieni timp de 21 de ani în baza datelor primite de la un grup de bărbați, a demosntrat, că dozele moderate de alcool (2,5 litri de bere sau 350 ml de vodcă pe săptămână) nu au avut niciun impact asupra stării de sănătate a barbaților. În cazul altui grup de bărbați care au consumat 7 litri de bere sau 800 ml de vodcă pe săptămână, numărul deceselor provocate de accidentele vasculare cerebrale a fost de două ori mai mare decît printre bărbații din primul grup.

Astfel, este mai bine să nu facem abuz de bere. În caz contrar, consecințele nu se vor lăsa așteptate.

Efectul berii asupra bărbaților