Poftim, din nou sunteți ademenită să intrați la bucătărie. Și asta, după ce ați mâncat destul de bine la prânz?! S-ar părea că nu mai este spațiu în stomac pentru alte bucate, dar totuși…
”O bucățică de salam afumat cu cașcaval, oricum, nu vor decide mare lucru” – vă spuneți în sinea dumneavoastră și doar în câteva minute pe masă își fac apariția un munte de tartine apetisante, iar lângă ele – o ceașcă de cafea și o felie de tortă la desert. Nici nu poate fi vorba de reducere a porțiilor, cu atât mai mult de a renunța la mâncare. Simțul vinovăției vine mai târziu: da, se putea manifesta un pic de voință, se putea învinge dorința de a mai mânca ceva. Evident, de fiecare dată, vocea interioară are dreptate, însă, din anumite considerente, aceasta era mută atunci când înfulecați tartinele.
Stabiliți regula de a mânca la fiecare 2-3 ore. Între micul dejun, prânz și cină organizați mici gustări. Puteți avea tot timpul la îndemână, mere, nuci și smochine. Fructe sunt o sursă bogată de fibre, de aceea se asimilează mai lent. Foamea, ca și oricare altă dietă, este, întotdeauna, un stres pentru organism. Cantitatea produselor nedorite trebuie să fie redusă treptat.
Cu ajutorul dietei puteți scăpa de kilogramele în plus, însă, doar pentru o perioadă. Odată ce organismul trece printr-un stres legat de limitarea alimentării lui, începe să facă rezerve în eventualitatea unei noi diete. De aceea, mai bine nu puneți organismul la încercare prin înfometare, dar alegeți sistemul alimentar puțin caloric pe care-l veți putea respecta ani în șir. Fără a dăuna, în acest fel organismului!