Venectaziile, acele vase de sânge de culoare roșu-violet de pe picioare, apar din cauza unei circulații periferice deficitare. De vină pentru aceste disconfort este moștenirea genetică a unui perete vascular cu probleme. Venectaziile apar însă și în timpul sarcinii sau din cauza excesului ponderal. Cele de la nivelul tenului pot fi provocate sau agravate de terapiile neadecvate pe bază de cortizon. Află în continuare, câteva soluții eficiente, recomandate de medicul dermatolog Mihaela Leventer.
Băile reci
Sunt foarte eficiente dimineața. După ce v-ați trezit, stați cu picioarele în apă rece cinci minute. Puteți, de asemenea să vă înfășurați picioarele într-un prosop care a fost înmuiat în apă rece. Așa veți combate inflamația provocată de venectazii și vă veți stimula circulația.
Dormiți cu picioarele mai sus
Puneți o pernă sub picioare pentru a le menține mai sus pe timpul nopții. Acest lucru va îmbunătăți circulația și va preveni apariția venectaziilor.
Oțet din cidru de mere
Oțetul din cidru de mere este un bun tonic și ajută la relaxarea mușchilor. De asemnea, reactivează circulația. Ce trebuie să faceți? Luați un tifon, înmuiați-l în oțet și aplicați pe zonele cu venectazii timp de 20 de minute. Repetați în fiecare zi.
Avocado și ulei esențial de măceșe
Acest remediu calmează pielea și stimulează circulația. Există și creme care conțin aceste ingrediente dar vă puteți prepara crema acasă cu costuri reduse. Cum se prepară: Aveți nevoie de o jumătate de avocado și 10 picături de ulei de măceșe. Extrageți pulpa de la avocao, puneți-o într-un vas și adăugați uleiul de măcește. Apoi amestecați până obțineți o pastă. Odată preparată, aplicați pe zonele afectate cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic. Lăsați-o apoi 15 minute să acționeze, apoi clătți cu apă rece.
Remedii naturiste pentru venele vizibile. Vitamina C
În cazul în care aveți în familie rude cu astfel de probleme, medicii vă sfătuiesc să apelați la ciorapii speciali care pot asigura o circulație bună la nivelul membrelor inferioare. Există însă și alte măsuri pe care le puteți lua pentru a evita venectaziile.
“Ar trebui să consumați periodic vitamina C sau întăritori de perete vascular, ar trebui să evitați statul lânga surse de căldura care produc vasodilatație, sportul care accentuează staza cum este schiul și ar trebui să preferați mersul pe jos sau cu bicicleta. Băile reci-calde ale membrelor inferioare asigură drenajul venos, la fel odihna cu picioarele sprijinite pe o pernă la ușoară înălțime”, explică medicul dermatolog Mihaela Leventer.