O mică burtică la femeie este o surpriză neplăcută care apare într-o dimineață, ca din senin, fără nici un avertisment. Iar dacă „aripioarele” de pe șolduri pot fi ascunse sub o fustă evazată, colăceii de la talie – cu o bluză mai largă, în cazul burticii lucrurile sunt mai complicate… Aceasta este amplasată într-un loc atât de incomod, încât poate fi ascunsă doar sub haine over-size. Tocmai de aceea femeile sunt într-un război continuu cu depunerile de grăsime din zona abdomenului. Diete, sală de sport… Pe unele acestea le ajută, pe altele, nu prea. De ce? Poate că, înainte de „acțiunile de luptă” trebuie să determinați cauza exactă și să loviți direct în țintă?

De ce femeile fac burtică? 5 cauze principale

Prima cauză. Sarcina

Felicitări! Nu aveți nevoie de sport și diete, lăsați burtica să crească, la exerciții vă veți gândi mai târziu.

Cauza a doua. Mușchii slăbiți

Această cauză este deosebit de actuală după naștere, dar poate afecta și tinerele care nu au născut însă. Haideți să gândim logic, fără a ne axa pe cunoștințe medicale. Ce este burta noastră? Un „depozit” pentru organele vitale, care au propria greutate și mărime. Iar toată această bogăție trebuie să fie susținută de ceva. De ce? De mușchi. Dacă aceștia slăbesc, tot ce se află în interior se lasă în jos sub acțiunea forței gravitaționale. Unde? În burtă, unde altundeva? Iată de ce problema burților mari afectează în general persoanele în vârstă (mușchii își pierd tonusul, iar forța gravitațională jubilează în sfârșit!).

Cauza a treia. Tipul „bărbătesc” de siluetă

Această noțiune este, desigur, relativă și nu înseamnă că, după burtică, vor începe să vă crească mustăți. Fiziologii menționează: în cazul persoanelor cu tip feminin de siluetă, excesele de grăsime se distribuie mai mult sau mai puțin uniform în corp. Iar dacă totuși se aglomerează într-un loc, aleg, de obicei, coapsele și zona de sub brațe (așa-numitele aripioarele). Iar dacă din tinerețe excesele de grăsime tind să se adune pe burtă, aveți, pur și simplu, un tip „bărbătesc” de siluetă. Soluția? Să mâncați mai puțin și să vă mișcați mai mult.

Apropo, dacă dintr-odată ați început să vă îngrășați conform tipului „feminin” (coapsele, umerii, spatele gâtului), fiți atente! Acestea sunt semne ale unor probleme hormonale. Nu amânați vizita le endocrinolog, faceți teste la hormoni.

De ce femeile fac burtică? 5 cauze principale

Cauza a patra. Diabetul zaharat

V-ați îngrășat ca din senin? Observați dacă nu a crescut și nevoia dumneavoastră de apă. Vi se face sete când afară este ger? La sfârșitul zilei vi se umflă gambele (se văd urmele elasticului de la ciorap, pielea arată rău, este afectată frecvent de iritații). Nu vrem să vă indispunem, dar toate acestea sunt semne caracteristice ale diabetului zaharat. Faceți imediat analize la glicemie.

Cauza a cincea. Somnul

Aceasta este una dintre ultimele descoperiri ale savanților. Ei au stabilit că burtica este deseori o „recompensă” pentru cei care nu știu să doarmă corect. În calitate de „șoareci de laborator” au fost selectate și distribuite în grupe după modul de viață (activitate fizică, alimentație etc.) o mie de persoane. Acestea au fost monitorizate timp de 5 ani. Ca urmare, cercetătorii au stabilit că persoanele care dorm mai puțin de 5 ore, precum și cele care dorm peste 8 ore pe noapte au deseori probleme cu silueta. Normalizați-vă somnul înainte de a vă înfometa și a vă extenua în sălile de sport!

Sursa