Apa ar trebui să fie cel mai important element în orice dietă. Este indicat să bei cel puțin 6 pahare de apă pe zi, reducând consumul băuturilor bogate în zahăr și al cafelelor. Din cauza degradării solului contaminat de pesticide și variate îngrășăminte chimice, fii foarte atentă la alimentele pe care alegi să le mănânci.

mamaplus

Cele mai indicate alimente care te ajută să reduci riscul confruntării cu afecțiunile oculare sunt următoarele:

Peștele - este o sursă excelentă ce furnizează suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru tratarea degenerescenței maculare și pentru păstrarea sănătății ochilor.

Spanacul, varza și salata - aceste plante sunt bogate în caroteni, în special în luteină, care este un pigment galben, protejează macula de arsurile solare și de lumina fosforescentă.

Oul - este bogat în cisteină, sulf, lecitină, amino-acizi și luteină. Aceste componente previn formarea cataractei.

Usturoiul și ceapa - prezintă, de asemenea, un conținut bogat de sulf, necesar producerii de glutemină, un important antioxidant atât pentru ochi, cât și pentru întregul organism.

Soia - scăzută în grăsimi, bogată în proteine, soia este elemetul de bază ce nu lipsește din nici o dietă. Conține acizi grași esențiali, vitamina E și agenți antiinflamatori.

Fructele și legumele - conțin vitamina A, C, E și beta-caroten. Legumele de culoare galbenă, precum morcovul, sunt foarte importante pentru vederea diurnă.

Afinele și strugurii - aceste fructe ajută cu precădere ochii în timpul vederii nocturne. O ceașcă plină de afine, gem de coacăze sau un supliment nutritiv format din struguri și afine te ajută să-ți adaptezi vederea la întuneric în mai puțin de 30 de minute.

Vinul - pe lângă efectul cardioprotectiv, vinul conține nutrienți esențiali care protejează vederea. Bineînțeles, numai un consum moderat are urmări benefice pentru organism.

Alunele și stafidele - sunt unele dintre cele mai concentrate alimente în vitamine. Conținutul ridicat de acizi grași omega-3 contribuie la menținerea colesterolului la un nivel scăzut și stabilizează membranele celulare.

Uleiul de măsline - acest tip de ulei monosaturat este o alternativă sănătoasă a untului și a margarinei.

Sursa