9 reguli de alimentație pentru un corp frumos

1. Micul dejun trebuie să fie sățios, dar fără lapte. Laptele conține mult zahăr, care se va grăbi să se depună pe burtă sub formă de grăsime. Potrivite sunt terciurile de hrișcă sau orz cu fructe uscate.

O soluție foarte bună sunt cerealele: pure, brute, fără aditivi. Cerealele nu trebuie neapărat fierte, ele pot fi preparate în apă clocotită. Deosebit de bune pentru dieta sunt fulgii de grâu și hrișcă. 100-200 de grame de cereale cu stafide și un pahar de suc proaspăt sunt un mic dejun foarte bun.

2. Baza dietei trebuie să o constituie carbohidranții lenți. Concentrați-vă pe tabel indexului glicemic sau pe tabele speciale pentru dieta Keto, încercați să alegeți ca garnitură crupe cu indice glicemic scăzut (hrișcă, orez brun neprelucrat, orez sălbatic, linte, fasole, fidea de orez). Uita de orezul alb, el nu te ajută. Evitați consumul de sushi: nu credeți site-urilor de fitness în care acestea sunt lăudate ca un produs alimentar care te menține în formă. Sushi sunt bune pentru a lua în greutate, dar nu întotdeauna.

3. Creșteți cantitatea de pește, carne și fructe de mare, care sunt o sursă utilă de proteine ​​si aminoacizi, care combat ușor foamea și nu se depun sub formă de grăsimi, în plus alimentează mușchii. Foarte bun este peștele slab, creveții, calamarii, pieptul de pui fără piele. Carne este mai bine să fie gătită la aburi, acesta poate fi de asemenea fiartă. Excludeți din rațion mezelurile și crenvuștii.

4. Mai multe grăsimi vegetale. Încercați să reduceți alimentele grase, înlocuindu-le cu grăsimi vegetale. De exemplu, la cină puteți mânca o salată din albușuri de ou, creveți și frunze de salată, asezonate cu măsline, arahide sau ulei de floarea soarelui.

9 reguli de alimentație pentru un corp frumos

5. Consumați selectiv produsele lactate. Sunt pemise sorturile de cașcaval tare, și brânză de vaci cu 0% grăsimi.

6. Evitați zahărul. Zahărul este inamicul unui corp reliefat, deoarece transportarea grăsimilor are loc doar în cazul nivelului scăzut al zahărului în sânge, altfel începe să se producă insulina, care reciclează glucidele și grăsimile în exces. Puteți să folosiți ca îndulcitori mierea sau ciocolata neagră (cu cel puțin 70% de cacao).

7. Evitați copturile. Este permis consumul unei cantități mici de pâine din grâu dur. Evitați prăjiturile care conțin drojdie, plăcintele și checurile.

8. Scăpați de resturile alimentare. Acestea includ sosurile, maioneza, ketchupul. Ca înlocuitor puteți folosi sosul de soia, sucul de lămâie, un pic de oțet de cidru sau de mere. Resturile alimentare includ sucurile, biscuiții, chipsurile, dulciurile și alunele sărate. Puteți folosi un pic de alune nesărate, migdale sau nuci.

9. Evitați legumele bogate în amidon și fructele dulci (cartofi, morcovi, struguri), deoarece amidonul este foarte slab absorbit de către organism.

9 reguli de alimentație pentru un corp frumos