7 simptome de insuficienta de vitamine in organism

Bănuiți că după iarna organismul dvs are nevoie de vitamine, și nu știti cum sa verificati acest deficit? e foarte simplu. Corpul tau stie mai bine decât orice medic de ce nume are nevoie si cu ce probleme se confrunta. Astfel,aveti o lipsa de vitamine in urmatoarele cazuri:

  1. Amorțeală frecventa în brațe sau picioare, slăbiciune la nivelul picioarelor, palpitatii ale inimii, tulburări de memorie. În acest caz, organismul are nevoie de vitamina B1, care este ușor de suplimentat consumand pâine de secară, porumb, spanac, fasole, morcovi, drojdie de bere.
  2. Scadere brusca a vederii, fisuri pe emalul dintilor? Ai nevoie de vitamina D, care este produs de contactul cu UV și chiar se contine  în uleiurile vegetale, gălbenușurile de ou.
  3. Raciti des,simtiti o stare de somnolenta si slăbiciune? Nu aveți suficient acid pantotenic, deși există si o altă opțiune -  vitamina B3. Va ajuta sa o recuperati mazărea verde, ficatul de vita, fasole roșie.
  4. Piele palidă, sangerarea gingiilor \, pierderea în greutate, crampe de stomac - un semn a lipsei de acid folic. Măncati mai multa conopidă, pătrunjel, rinichi de porc și de vită și varză murată.
  5. Caderea parului, pielea uscata, ameteli, confuzie si somnolenta vorbesc despre lipsa de vitamina B6 sau piridoxina. Consumati mazăre, orez și fasole.
  6. Descuamarea pielii,  durerile de picioare și letargia apar atunci când exista o lipsa de bioflavonoide. Ele pot fi găsite în sfecla, afine,rodii, prune, trandafir sălbatic, morcovi.
  7. Sunteti toturat de boli infectioase, insomnie? Rezerva de acid ascorbic e pe sfarsite! Mâncati coacaza negra, varza, citrice, ardei.