Orice femeie vrea să arate perfect la orice oră din zi sau noapte. Desigur, frumusețea lumii interioare a persoanei este importantă, dar nu mai puțin importantă pentru cei din jur este și frumusețea exterioară a acesteia. Pentru a avea un corp suplu și tonifiat, femeile recurg, deseori, la ajutorul lenjeriei modelatoare. Însă există și femei care resping categoric aceste elemente de garderobă. Cel mai probabil, aceasta se întâmplă din cauza miturilor, pe care vom încerca să le combatem în cele ce urmează.

6 mituri despre lenjeria modelatoare

Mitul 1. Lenjeria modelatoare este pentru doamnele solide

Realitate: Acest tip de lenjerie nu a fost niciodată considerat ca făcând parte exclusiv din garderoba femeilor trecute de prima tinerețe. Astfel, dacă cu ajutorul unui brâu modelator, o femeie trecută de 35-40 de ani își poate ascunde anumite defecte, atunci, cu același brâu, tinerele de 18-20 de ani își pot sublinia atuurile! Acele femei care nu au prejudecăți în legătură cu acest tip de lenjerie se pot lăuda, la 30 de ani, cu o colecție întreagă de topuri, pantaloni, body-uri și chiloței modelatori potriviți pentru toate situațiile și toate ținutele. Pentru că ele sunt nu doar frumoase, ci și comode! Și cel mai important, ne permit să uităm de multe dintre complexele noastre. Iar ce poate înfrumuseța mai bine o femei decât încrederea în frumusețea și atractivitatea sa?

Mitul 2. Lenjeria modelatoare strânge, apasă, sufocă

Realitate: Este adevărat, corsetele folosite de străbunicele noastre nu erau prea anatomice. Confecționate din oase de balenă, iar uneori din lemn sau metal, acestea sufocau la propriu tinerele cochete. Însă acum în ajutorul femeilor au venit tehnologiile moderne. Efectul de modelare este creat cu ajutorul unor materiale sintetice ușoare, plăcute pentru corp și ecologice. De altfel, o mare parte dintre modele conțin un procent înalt de fibre naturale – bumbac, bambus, care permit corpului să respire și evită supraîncălzirea.

Mitul 3. Lenjeria modelatoare nu poate fi purtată în fiecare zi

Realitate: Și da, și nu. Totul depinde de gradul de modelare. Desigur, un eveniment special, cum ar fi nunta, jubileul sau alte petreceri mari, necesită și un aspect deosebit. În astfel de ocazii, femeile sunt gata să suporte orice disconfort: începând cu pantofii incomozi cu un toc foarte înalt și terminând cu croiala rochiei, care nu permite să te relaxezi. În comparație cu acestea, lenjeria compresivă, chiar și cea cu un grad înalt de strângere, nu reprezintă o problemă prea mare.  

Dar nu trebuie să arătați ca un „șoarece de bibliotecă” nici în zilele obișnuite, îmbrăcând pulovere largi și bluze fără formă. Modelele cu un grad mediu de modelare sunt foarte comode și nu ne limitează în alegerea ținutei de fiecare zi. Optați pentru blugi super mulați? Sau o maletă? Nici o problemă!

6 mituri despre lenjeria modelatoare

Mitul 4. Lenjeria modelatoare nu este sexy

Realitate: Poate că furourile purtate odinioară de mamele noastre nu sunt prea atrăgătoare după standardele actuale, însă designerii contemporani fac totul ca lenjeria să nu o lipsească pe femeie de farmecul său natural. Unii producători de lenjerie modelatoare se pot mândri cu colecții nu doar comode și funcționale, ci și destul de sexy.

Mitul 5. Lenjeria modelatoare este foarte incomodă

Realitate: Da, predecesorii lenjeriei contemporane nu aveau o atitudine prea corectă față de corpul feminin. Însă țesăturile folosite în prezent – ușoare, moi și igienice – le fac practic imperceptibile. Cel mai important este să alegem corect mărimea. Iar problema igienei poate fi rezolvată printr-o simplă închizătoare în zona intimă…

Mitul 6. Culoarea lenjeriei modelatoare nu e potrivește cu hainele mele

Realitate: Un argument tras de păr. Orice femeie are sutiene și chiloței de culoare bej. De ce? Pentru că aceste obiecte de vestimentație sunt universale și se potrivesc la toate hainele. Atunci prin ce se deosebește un corset sau un pantalon modelator? Doar prin croială și destinația funcțională. De regulă, producătorii propun piese de lenjerie în culorile de bază – alb, negru și bej. Însă puteți cumpăra articole de culori maro, bordo, albastru și chiar în buline. Cel mai important este ca acestea să își realizeze scopul principal – să îmbunătățească vizual silueta și să nu producă disconfort.

6 mituri despre lenjeria modelatoare

Sursa