Dacă vrei să ai un păr ondulat și mai multe bucle lejere și perfecte, ține cont de aceste tehnici care te vor ajuta să ai o coafură frumoasă. Iată cum să obții un păr ondulat cu câteva trucuri la îndemână!
1. Tehnica pe baza codițelor împletite, îndreptate din loc în loc cu placa
Este o modalitate simplă prin care poți obține un păr cu bucle, chiar dacă necesită și folosirea plăcii de îndreptat părul.
Ai nevoie doar de câteva elastice pentru păr, de o placă pentru îndreptat podoaba capilară și de un fixativ care să nu aibă o putere prea mare de fixare.
Părul trebuie să fie uscat, îl împarți în mai multe șuvițe și le împletești, în funcție de cât de groasă și de lungă este podoaba capilară.
Șuvițele împletite trebuie să fie prinse cât mai lejer, pentru ca la final codițele să fie cât mai plate. Cu placa de îndreptat părul, începi să îndrepți prima codiță împletită, chiar de sus și ții părul așa câteva secunde, apoi muți placa mai jos, o menții pe împletitură și repeți până când ai ajuns la finalul cozii. Repeți această procedură pe toate codițele împletite.
Pulverizezi puțin fixativ pe ele, înainte de a desface împletiturile. Scutură-ți podoaba capilară, pentru a crea și mai mult volum la nivelul buclelor.
2. Tehnica prin care strângi părul în mâini
Poate că nu are un nume prea inspirat, însă te asigurăm că este o metodă simplă. Nu ai nevoie de pieptene, nici de perie și nici de agrafe. Tot ceea ce îți trebuie sunt mâinile tale, o spumă de păr pentru volum și un prosop curat.
Cum să îți faci buclele? Simplu: aplică o cantitate mare de spumă pentru volum pe părul tău, imediat după ce ai ieșit din duș și este ud. Prin tamponare, usucă cu prosopul podoaba capilară, cât de bine poți. Apleacă-ți capul în față, astfel încât părul să cadă în fața ta. Începe din acest moment să strângi părul, de la vârfuri, luându-l în mâini și strângând ușor preț de câteva secunde. Aplică această tehnică la fiecare 10 minute, până când părul se usucă complet, iar spuma își va îndeplini rolul.
3. Tehnica prin care îți faci o „coroniță” din podoaba capilară, pentru a obține bucle perfecte
Ai nevoie de agrafe simple negre, de agrafe mari în formă de „U” și de un fixativ cu putere medie sau ușoară de fixare a părului.
Tehnica este destul de simplă. Părul trebuie să fie parțial umed, ideal ar fi chiar după spălare. Împarte-ți părul în două, pe cărarea pe care o ai, astfel încât să ai o șuviță groasă pe fiecare parte a capului. Pasul cel mai simplu: începe să răsucești părul de pe partea stângă, până la vârfuri. Așază această șuviță uriașă răsucită deasupra capului, ca o coroniță de prințesă și prinde-o bine în spatele urechii drepte cu agrafe. Introdu și mai multe agrafe (cele normale și cele în formă de „U”) pentru a fixa bine prima parte a coroniței.
Repetă procedura cu părul de pe partea dreaptă, pentru a obține tot o șuviță groasă și răsucită, pe care o fixezi în spatele urechii stângi cu agrafe.
Peste noapte, coronița din părul răsucit trebuie să rămână fixată pe cap. Pulverizează puțin fixativ peste podoaba capilară, înainte de a îndepărta agrafele și înainte de a desface fiecare șuviță răsucită. Vei vedea că ai obținut buclele dorite, fără un efort prea mare.
4. Tehnica prin care o banală eșarfă te ajută să obții bucle impecabile
Vei avea nevoie de un spray pentru texturarea părului, de o eșarfă lungă și de un elastic pentru prins părul. Ce trebuie să faci? Simplu: mai întâi pulverizează sprayul pentru textură pe tot părul umed. Este bine să ai părul cât mai lung.
Prinde cu un elastic părul, însă nu la ceafă, ci la 5-7 cm de vârfurile părului. Trebuie să fie prins lejer. Fă un nod la jumătatea eșarfei (ideal ar fi să folosești una dreptunghiulară). Începe să înfășori eșarfa în direcția capului, în timp ce îți înfășori părul pe lungimea ei (în jurul eșarfei, deci). Când ai ajuns la rădăcinile firelor de păr, leagă capetele eșarfei în vârful capului și fixează bine.
Dormi cu părul învelit în eșarfă, pentru ca sprayul să acționeze peste noapte, iar dimineața îndepărteaz-o pentru a obține buclele lejere pe care ți le-ai dorit.