Vara e perioada perfectă pentru întremarea sănătății și pentru îmbunătățirea imaginii. Folosiți toate darurile verei  în calitate de cosmetice, iar cele din farmacii și magazine lăsați-le pentru perioada toamnă-iarnă-primăvară.  

Vara. Cum folosim darurile ei?

De exemplu, pentru păr există un număr imens  de măști și rețete de clătire.

Dacă veți clăti părul după spălare cu  o infuzie de urzică, îi veți reda părului volum și rezistență.  De asemenea, puteți utiliza infuzie de brusture, care vă va întări firul de păr. 

Stoarceți un grepfrut, adăugați în scul de la acesta un ou și o lingură de frișcă. Bateți compoziția și aplicați pe toată lungimea părului. Înfășurați capul mai întâi cu un săculeț de polietilenă, înfășurând deasupra un prosop. Lăsați pentru 40 de minute și apoi spălați cu șampon. Această mască va oferi strălucire podoabei capilare.  

Dacă aveți nevoie să restabiliți culoarea tenului, folosiți mere, castraveți sau roșii. Trebuie doar să tăiați legumele și să ștergeți fața, masând  ușor.  Este benefică masca de zmeură. Mixați în blender un pahar de  zmeură și câteva linguri de smântână. Aplicați compoziția pe față pentru 10 minute, apoi clătiți cu apă curată. Masca de banane  este foarte simplă și eficientă. Striviți o banană coaptă, adăugați o lingură de frișcă și amidon pentru consistență.

Folosiți miere dacă pielea buzelor este uscată. Aplicați puțină miere pe buze pentru 15 minute, apoi clătiți cu apă sau, pur și simplu, lingeți-le.

Vara. Cum folosim darurile ei?

E bine să ștergeți fața cu  suc proaspăt de pătlagină, care închide porii și elimină inflamația. Sucul proaspăt din păpădie, stors din flori  și tulpiniță, este folositor pentru pielea îngroșată a picioarelor.  

Pentru pielea gâtului sunt eficiente măștile de fructe, de exemplu de caise sau de căpșune.  Acestea hidratează și hrănesc pielea, precum și reduc iritația și oboseala. Dacă aveți pielea grasă, se poate de adăugat în compoziție un albuș de ou, pentru a strânge porii.

Deseori pielea de pe coate se îngroașă și crapă. Încercați următoarea compoziție: tăiați o lămâie în jumătate și puneți în aceste părți coatele pentru 10-15 minute. Apoi ungeți coatele cu o cremă grasă. Repetați procedura de câteva ori și veți avea o piele de nerecunoscut. Dacă pielea călcâielor se stratifică sau crapă, ungeți-o cu suc de fructe și pomușoare.  

Pentru menținerea siluetei și pentru o asigurare a organismului cu vitamine pentru perioada rece, folosiți cocteiluri de legume și fructe. De exemplu: 120 ml de suc de morcov și 200 ml de țelină. Frunze mărunțite de țelină, o legăturică de pătrunjel, jumătate de litru de apă minerală și o lingură de miere și sucul de la o lămâie. Lăsați să se infuzeze  o oră și beți câte un pahar în zi.  

Iată o altă rețetă eficientă. Mixați un castravete, o legăturică de pătrunjel și mărar, o tulpiniță de țelină, adăugați chefir și sărați puțin. Pregătiți salate și omlete, supe. Acestea sunt foarte folositoare pentru organism.

E bine ca vara să mergeți desculț, în special prin rouă. Astfel de plimbări întăresc imunitatea. Astfel veți uita de răceală iarna. Grăbiți-vă să beneficiați de vremea frumoasă, nimic nu le poate înlocui.  

Vara. Cum folosim darurile ei?

Sursa