mamaplus

Un dermatolog dezvăluie rețeta unei măști cu bere împotriva îmbătrânirii. Vei fi uimită de rezultate!

-
//
22.10.2020

Deși este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, berea are numeroase beneficii și pentru frumusețe, ceea ce mulți oameni nu știu. Întrebuințarea berii este ideală pentru îngrijirea părului și a pielii, fiind un ingredient important în diferite proceduri de înfrumusețare.

În cadrul unei emisiuni TV, Thea Haimovitz, specialist în dermato-cosmetică, a dezvăluit rețeta unei măști împotriva îmbătrânirii, pregătită din doar trei ingrediente: dovleac, miere și... bere.

Potrivit dermatologului, „cele mai grozave măști pe care le prepari acasă sunt cele făcute din trei ingrediente, maximum patru. De la patru ingrediente deja treaba începe să fie complicată”.

Ce conține masca anti-îmbătrânire, cum se aplică și de câte ori:

„Combini cele trei ingrediente și obții o mască ușor de întins pe față. Dovleacul poate fi copt sau tocat. Masca nu trebuie să fie foarte lichidă, pentru că poate să curgă. O aplici pe față și o lași cam 20-30 de minute pentru efecte maxime.

Eu folosesc berea brună, cu procentul cel mai înalt de alcool, pentru că de obicei nu punem alcool pe față, dar în bere el capătă altă valoare. Nu usucă pielea, pentru că vine la pachet cu combinația de hamei, care se află în bere. 

Pielea este un organism viu. Când vii cu cele trei ingrediente și le pui pe față, berea este cea care face acest contact cu pielea, calmează foarte bine terminațiunile nervoase.

De obicei, atunci când folosești un ingredient pe cale internă nu are neapărat același efect când îl aplici pe piele. De exemplu, berea este foarte bună în cazul crizelor de panică, depresiilor și agitațiilor. Dacă pui un ingredient și pe piele, nu înseamnă că face același lucru. Dar în cazul berii face fix același lucru.

Masca o poți face și de două ori pe săptămână, mai ales că e vorba de niște ingrediente pe care oricum le ai acasă. Chiar merită să o faci în perioada asta. După curățarea tenului poți aplica o cremă hidratantă, dar dacă ai acasă, de exemplu, o smântână foarte grasă sau ingrediente care stau să expire, dar să fie în termenul de valabilitate, poți să-ți faci o mască cu care să-ți hrănești pielea. După această mască, pielea strălucește. Nu-ți vine să crezi cum stă fondul de ten după asta”, spune dermatologul.

Alte beneficii uimitoare ale utilizării berii:

„Avem un ingredient-vedetă, care este berea, în jurul căreia există cultură generală. Popoare s-au dezvoltat, lucrurile au devenit altfel în țările respective, pentru că au consumat berea. 

Încă din secolul 16 se spunea despre bere că, atunci când o consumi, te ajută inclusiv la sistemul nervos, mărește cantitatea de lactație de care are nevoie o femeie. Practic, când te uiți la bere, nu ai cum să n-o iubești.

În concluzie, când te apropii de ea și vezi ce conține berea, înțelegi cât de grozavă este pentru piele. Pielea conține acid carbonic, o grămadă de ingrediente care țin de zona de vitamine. Mai mult de-atât, de exemplu dacă îți poți permite să umpli o cadă cu bere și stai și petreci în bere în jur de 20 de minute, pielea se catifelează, totul devine mătase.

Dacă nu-ți poți permite să umpli o cadă cu bere, atunci poți dintr-o sticlă să torni pe o bucată de textil, pe o lavetă, să fie foarte bine îmbibată și atunci o poți da pe piele.

Îți poți imagina ca ingredient-vedetă într-o mască de acest gen care conține dovleac, celebrul bostan pe care îl folosim de Halloween, mierea care este wow și berea. Toate trei ajută la regenerare, toate trei fac fix același lucru. 

De exemplu, dovleacul este celebru necunoscut, pentru că nimeni nu se gândea că tu pui dovleac și poți să obții un rezultat. Pielea nu doar că se catifelează, ci se exfoliază foarte frumos, mai ales pielea pigmentată.

Iar pentru un kilogram de miere, toate albinele lucrează în jur de 7000 de ore. Deci, îți dai seama câtă muncă este acolo? Acest produs extraordinar îți ajută începând de la celulită, de la pielea care cade, de la exfoliere la hrănire, la hidratare”, mai spune Thea Haimovitz.