Este cunoscut faptul că fiecare femeie, odată devenită mamă, nu mai dispune de același timp personal ca înainte, motiv pentru care rutina de înfrumusețare devine, dacă nu era deja, una foarte rapidă. Chiar și așa, maternitatea nu trebuie să devină un impediment în obținerea unui look fresh și îngrijit.

Mihaela Rotaru, trainer și make-up artist de renume spune că regula de aur este să acordăm o mare atenție îngrijirii tenului, pentru că o piele curată și îngrijită va avea nevoie de mai puțin make-up, iar asta ne va ajuta să economisim timp prețios.

Iată câteva sfaturi de specialitate despre cum putem obține un machiaj impecabil în doar câteva minute:

Texturi cremoase de fond de ten. Machiajul de zi trebuie să fie cât mai natural, iar texturile cremoase ne vor ajuta să obținem o piele mai hidratată și mai strălucitoare. Ar fi ideal să optăm pentru texturi de fond de ten lejere, cu putere mică sau medie de acoperire pe care le putem uniformiza cu ajutorul degetelor sau a unui burețel pentru machiaj. Trebuie să fim atente și să îl întindem până spre decolteu și pe urechi pentru un efect cât mai natural.

Texturi cremoase de blush. O tehnică foarte eficientă este cea pe care o foloseau bunicile noastre: aplicarea unei cantități mici de ruj pe pomeți, după care o estompăm cu ajutorul degetelor spre ureche. La fel putem proceda și dacă alegem să folosim un blush cremos. Acest produs ne ajută să conturăm fața și dă acel aspect fresh și odihnit tenului.

Corectorul rezistent. Chiar dacă nu avem timp să ne aplicăm un machiaj complet al feței, corectorul (anticearcănul) ar trebui să fie nelipsit din rutina noastră de make-up. Îl putem folosi pentru a masca local imperfecțiunile: cearcăne, cicatrici, acnee etc., dar și pentru a da luminozitate feței.

Mascara. Deși uneori ne este teamă de mascara pentru că ne murdărim machiajul, aplicarea acestuia ne va ajuta să avem o privire mai accentuată, iar ochii vor părea mai mari și mai odihniți. Nu trebuie să ne facem probleme legate de micile pete care ajung altundeva decât pe gene, pentru că după ce se usucă poate fi îndepărtat foarte ușor cu ajutorul unui bețișor cu vată, uscat.​​​​

Sprâncene îngrijite. Sprâncenele reprezintă rama feței, iar dacă acestea arată bine și în armonie cu trăsăturile noastre, 80% din aspectul feței este ca și rezolvat. Vestea bună este că trendul actual în materie de sprâncene presupune ca acestea să arate cât mai natural. În cazul în care avem goluri în sprâncene, un creion pentru sprâncene într-o nuanță cât mai apropiată de cea a sprâncenelor noastre ne va ajuta să dăm acestora o formă mai plină.

Rujuri în nuanțe calde, naturale. Deși rujurile în texturi mate sunt cele mai rezistente, aspectul tineresc și proaspăt este conferit de texturile lucioase, care adaugă și volum buzelor.

Acum că știm ce produse ne ajută să arătăm bine rapid, iată și cum le putem folosi pentru a obține un look impecabil în doar câteva minute:

  • Pe tenul proaspăt demachiat și hidratat, aplicăm, cu ajutorul degetelor sau al unui burețel, o cantitate mică de fond de ten.
     
  • Aplicăm puțin corector pe zona cea mai adâncită de la nivelul cearcănului și pe zonele cu imperfecțiuni pe care fondul de ten nu le-a acoperit.
     
  • Cu ajutorul degetelor, aplicăm puțin blush cremos, iar surplusul de pe degete îl folosim pe arcada ochiului, dându-i astfel culoare și o uniformitate întregului machiaj.
     
  • Ne ocupăm de sprâncene în cazul în care trebuie intervenit cu creion/fard, iar dacă nu, le pieptănăm pentru a îndepărta eventualele urme de fond de ten și a da un aspect îngrijit.
     
  • Putem aplica puțin fixativ de păr pe periuța cu care le pieptănăm, pentru a menține forma îngrijită pe durata întregii zile.
     
  • Folosim mascara de culoare neagră pentru șatene și brunete, iar blondele și roșcatele pot apela cu încredere la tonurile de maro.
     
  • Aplicăm ruj sau balsam de buze.