Ochelarii nu ies practic niciodată din modă. Și chiar dacă au fost inventate lentilele de contact, puțini sunt cei care renunță la purtarea ochelarilor. Și asta pentru că ochelarii sunt un accesoriu stilat și original, care subliniază proporțiile feței și îi modifică în bine proporțiile. Însă, din păcate, ei pot dăuna aspectului nostru exterior, în special dacă faceți aceste greșeli răspândite atunci când aplicați machiajul.

Greșeli de machiaj în cazul purtării ochelarilor

Gros și subțire

Rama subțire necesită un contur fin și delicat, la fel ca întregul machiaj, în schimb ramele mai masive permit linii largi și îndrăznețe, precum și culori mai aprinse. Încercați să respectați mereu această regulă.

Umbrele întunecate și „ochii fumurii”

Machiajul mai întunecat este bine să îl lăsați pentru zilele în care purtați lentile de contact, pentru că, sub ochelari, culorile întunecate arată prea sumbru și exagerat. Mult mai câștigătoare sunt nuanțele deschise, în special din zona de sub sprâncene. Pentru a adăuga puțin volum și dramatism, este suficient să folosiți umbre puțin mai întunecate nemijlocit pe pleoape și să întindeți bine.

Eye-linerul de culoarea ramei

Un creion de pleoape și sprâncene de culoarea ramei, în loc să accentueze ochii, îi va face mai puțin vizibili. Încercați, în măsura posibilităților, să alegeți un eye-liner cu un ton sau două mai deschis decât rama (desigur, dacă aceasta nu este de culoare albă sau crem). Astfel, pentru o ramă neagră folosiți un creion dermatograf de culoare gri, maro sau albastru, pentru o ramă cafenie – bronz, gri-maro, verde sau auriu. Creionul negru va arăta bine doar în cazul ramelor foarte deschise, aproape albe. Pentru a evita un look prea sobru, pe care ni-l conferă uneori ochelarii, aveți grijă la aplicarea eye-linerului sau creionului.

Greșeli de machiaj în cazul purtării ochelarilor

Gene invizibile

În spatele ramelor de ochelari, ochii arată deseori mai mici, iar genele sunt de multe ori invizibile. „Deschideți” privirea! Aplicați un strat suplimentar de rimel. Iar înainte de aplicarea rimelului, folosiți un ondulator de gene pe toată lungimea pleoapei superioare.

Vopsirea genelor de pe pleoapa inferioară

În schimb trebuie să renunțăm la vopsirea genelor de pe pleoapa de jos. Acestea nu se potrivesc tuturor persoanelor, cu atât mai mult în cazul purtării ochelarilor. Aceștia umbresc zona de sub ochi, iar dacă ați aplicați și cosmetice întunecate, veți arăta obosită și trasă la față.

Sprâncene „uitate”

Uneori femeile se focusează atât de mult pe machiajul ochilor din spatele sticlelor de ochelari, încât uită să privească mai sus de ramă, adică spre sprâncene. Dar acestea sunt un fel de rame pentru rama ochelarilor (cer scuze pentru tautologie). De aceea, în primul rând, ele trebuie să fie îngrijite și pieptănate, iar în al doilea rând, forma lor nu trebuie să se deosebească radical de forma marginii de sus a ochelarilor.

Greșeli de machiaj în cazul purtării ochelarilor

Fața neîngrijită

Da, atunci când purtați ochelari, atenția oamenilor este orientată în primul rând spre ochi. Dar aceasta nu înseamnă că puteți neglija machiajul „restului” feței. O ramă colorată sau deschisă subliniază micile defecțiuni ale pielii – roșeață, zone întunecate sau neuniforme. De aceea trebuie să aveți grijă ca fața să fie îngrijită, de altfel riscați să arătați ca un „ochelarist” cufundat în tenebrele științei, pe care puțin îl interesează felul în care arată. Uniformizați culoarea pielii cu o bază ușoară, iar zonele problematice mascați-le cu un concealer. Finisați machiajul cu un strat subțire de pudră transparentă. Evitați fardurile de obraz și rujurile prea țipătoare – în combinație cu ochelarii, acestea „supraîncarcă” fața.

Sursa