Un gît frumos și elegant îi fascinează mereu pe bărbați. Însă pentru aceasta trebuie să acordați maximă atenție  acestei părți a corpului, căci anume gîtul (precum și mîinile) trădează vîrsta unei doamne. Pentru a evita anumite probleme, pielea gîtului trebuie îngrijită cu minuțiozitate și să îndepliniți anumite exerciții. Pentru aceasta e nevoie de perseverență și disciplină.

Cum îngrijim pielea gîtului

Exerciții amuzante

Poziția incorectă a corpului afectează coloana vertebrală, astfel că, din cauza unei afecțiuni a coloanei, gîtul  nu se află sub  unghi corect. În aceste situații și apar ridurile. Uitați de capul aplecat și înfățișarea deprimată,  țineți capul sus și zîmbiți triumfător. Trebuie cît mai des să ridicați capul și să îndreptați spatele. Ridicînd capul, vă veți antrena mușchii gîtului. Unora dintre dumneavoastră vă vor fi pe exercițiile amuzante, care au rolul să tonifieze mușchii gîtului:

  1. Țineți capul drept, scoateți limba și încercați să atingeți cu ea vîrful nasului (faceți mișcări cu limba). Repetați de 5 ori.  
  2. Mestecați mai des, încet și cu plăcere! În timpul  acestui exercițiu țineți degetele pe frunte pentru a împiedica formarea unor noi riduri.
  3. Țineți în gură un creion și „scrieți” în aer cel puțin 10 litere din alfabet.

Cum îngrijim pielea gîtului

Îngrijirea e importantă

Există o mulțime de trucuri care pot fi îndeplinite în condiții casnice, dar înainte de a apela la vreunul dintre ele, vă îndemnăm să nu vă leneviți și să-l îndepliniți cu regularitate.

O singură procedură nu va avea nici un rezultat, pielea gîtului trebuie îngrijită în permanență. Curățarea pielii e obligatorie, inclusiv a gîtului. Pentru îngrijirea pielii se potrivește loțiunea,  tonicul sau lăptișorul cosmetic. După ce ați curățat pielea prin mișcări de jos în sus, trebuie să aplicați o cremă grasă. Apoi,  loviți ușor această regiune cu un rulou din prosop umezit în apă sărată. Ungeți-vă palmele cu o cremă, și cu partea exterioară a acestora loviți regiunea de sub barbă – pentru a împiedica formarea bărbiei false. Compresele au menirea să revigoreze pielea. Înainte de a primi o baie sau un duș, aplicați un strat subțire de cremă în această regiune și înfășurați cu un prosop gros, umezit într-o soluție  de sare de mare, pentru 2 minute. Sunt recomandate  împachetările alternate, cu apă caldă și rece.  Compresele cu uleiuri sînt, de asemenea, foarte  eficiente. Uleiul de piersic, olive sau oricare altul se încălzește pînă la o temperatură de 40-45°С, îmbibați o bucată de vată sau de tifon în ulei și aplicați de la bărbie pînă la  claviculă pentru 20 minute. Acoperiți cu o bucată de polietilenă și înfășurați cu tifon sau o pînză.

Cum îngrijim pielea gîtului

Măști pentru zona gîtului

Un remediu contra îmbătrînirii îl reprezintă măștile. Dacă au apărut deja primele riduri, aplicați o mască călduță din piure de cartofi și o linguriță de ulei de olive. Piureul se pune mai întîi pe o pînză, după care se aplică pe piele și se acoperă cu un fular. Lăsați să acționeze 20 de minute și clătiți cu apă caldă. Efectul se va face vizibil deja după cîteva proceduri.

Iată și alte combinații pentru măști.      

  • Cu parafină. Parafina se încălzește  pe baie de abur. Încercați cu partea interioară a brațului dacă nu este fierbinte și, cu ajutorul unei pensule, aplicați pe pielea absolut uscată un strat de 1,5-2 сm. Apoi se înlătură ușor cu o spatulă. Masca se poate aplica de 2-3 ori pe săptămînă, pînă la 10-15 măști.
  • Cu aluat. Cînd coaceți pateuri cu aluat cu drojdie, rupeți o bucată și înfășurați-l în jurul gîtului pentru 20 de minute. Apoi ștergeți pielea cu suc de lămîie diluat cu apă (1:3).
  • Cu pătrunjel. Peste 4 linguri de pătrunjel mărunțit  turnați 250 ml de lapte fierbinte. Umeziți o pînză în această soluție și înfășurați-l în jurul gîtului. După ce scoateți masca, nu clătiți pielea, lăsați pielea să se usuce și masați regiunea cu o cremă.

Cum îngrijim pielea gîtului

Măsuri radicale

Bineînțeles că în condiții domestice poți întreține frumusețea și tinerețea pielii gîtului. Iar dacă e vorba despre probleme mai grave, atunci trebuie să mergeți la un salon de înfrumusețare. Cosmetologii vă vor recomanda proceduri de lifting, care vă va scăpa la sigur de a doua bărbiță, pentru că vor acționa cu substanțe care includ colagen, vitamine și cu alte extracte. Dacă e  să vorbim despre procedurile radicale, puteți opta pentru mezoterapie. Mezoterapia implică injectarea sub piele a unor substanțe (vitamine și substanțe antiaging). O alternativă a acestei proceduri este mezoterapia neinjectabilă: pe piele se aplică un ser și ulei și cu ajutorul unui aparat se  îmbibă în piele. Peste 2-3 zile puteți sesiza efectul de întinerire.

Cum îngrijim pielea gîtului

Alegeți corect perna

Vă place să dormiți? Dormiți pe o pernă bună pentru un somn sănătos! Dacă aveți o pernă moale și mare, schimbați-o pe una mai subțire, altfel veți face mai multe riduri. Clătiți pielea gîtului cu apă rece, pentru a tonifia pielea. Nu îmbrăcați  haine strînse pe gît, o simplă helancă poate afecta frumusețea pielii prin constricția vaselor. Pielea gîtului este mai fină și reprezintă o zonă mai sensibilă a corpului, iar dacă este corect îngrijtă, nu vă va trăda! 

Sursa