Anul 2021 a reprezentat o explozie de nuanțe calde în materie de hairstyling. De la blondul lui Billie Eilish, până la nuanța de ghimbir a lui Gigi Hadid, s-a încercat totul. Pentru anul 2022, stiliștii fac previziuni diferite despre tendințele care vor cuceri lumea hairstylingului. Mai mulți profesioniști din domeniu au vorbit despre ce culori de păr trebuie să încerci în 2022 și care sunt tendințele de urmat. 

Nuanțe calde 

Stilistul Matt Rez a declarat pentru Vogue că anul 2022 aduce cu el din nou nuanțele calde:

„Căldura revine în 2022. Indiferent dacă ești blondă, brunetă sau roșcată, încorporează tonuri calde în părul tău. Spune-i stilistului tău să adauge o „lumină mijlocie” în tehnica lui de evidențiere. Oferă o culoare mai caldă și mai profundă care leagă perfect rădăcina și vârfurile, creând un rezultat controlat, multidimensional și mai cald.”.

Culori mai îndrăznețe

Daniel Moon susține că 2022 aduce și tendința de a fi îndrăzneți atunci când vine vorba de culoarea părului: 

„Blondul nisipos va fi la mare căutare, la fel ca și coralul electric pentru că arată grozav și se potrivește cu pielea tuturor. Este ca și cum ai surprinde magia într-o culoare de păr. Blondul închis scoate în evidență trăsăturile, dar este suficient de deschis pentru a nu schimba complet atmosfera.”

Culori care necesită întreținere

În ultimii doi ani, toată lumea s-a ferit de culori care necesită întreținere constantă din cauza pandemiei de coronavirus. Însă stilistul Nikki Lee consideră că în anul 2022 ar trebui să revenim din nou la culorile pretențioase, dar care au un efect impresionant. 

„Pregătește-te pentru culoarea care necesită întreținere în 2022! Toată lumea a evitat întreținerea în ultimii doi ani, însă acum am trecut peste tot. Așteptăm cu nerăbdare să vedem blondul puternic, precum nuanța lui Paris Hilton și părul dramatic, întunecat, cum ar fi cel al lui Megan Fox”, a spus Nikki Lee. 

Păstrează-l în nuanța naturală

Stilistul Rita Hazan susține că în anul 2022 predomină culorile naturale, de bază. Astfel că dacă podoaba ta capilară îți permite, lasă-ți nuanța părului așa cum e ea: „Previziunea mea pentru 2022 este că se poartă culorile de bază naturale, cu multă dimensiune și strălucire. Maro ciocolată, blond caramel, roșu auburn.”

Încearcă balayage-ul

În anul 2022 se poartă din nou balayage-ul. Dacă nu ai idee ce culoare să-ți faci la păr, ei bine, încearcă cea mai apreciată tehnică din ultimii ani. 

„Inspirat de podiumurile Chanel, Dior și Celine, părul revine la eleganță și simplitate, ca un contrast dintre culorile și stilurile îndrăznețe văzute în modă. Vom vedea mult blond în nuanțe de miere, unt, lămâie și gălbenele”, a declarat stilistul Louise Galvin. 

Părul sănătos e mereu la modă

De asemenea, stilistul Josh Wood consideră că indiferent de culoarea părului, acesta trebuie să fie unul sănătos. Este important să avem grijă de podoaba noastră capilară, pentru că indiferent cum alegem să-l colorăm, un păr degradat și neîngrijit nu arată deloc atrăgător.

„Există o cerere reală pentru un păr cu aspect sănătos în acest moment. Stilurile și culorile sunt mai puțin complicate și încearcă cu adevărat să prezinte părul abundent, vibrant și sănătos. Culorile îndrăznețe care încă par naturale sunt încă la modă - castan, roșu irlandez și blond scandinav, cu accent primordial pe strălucire", a spus Josh Wood.