Desigur, ereditatea joacă un rol important în formarea ridurilor. Tonusul pielii este diferit. Dacă aveţi piele mai întunecată, aceasta opune o rezistenţă mai bună razelor solare, iar îmbătrânirea se produce mai târziu. Dar există şi lucruri pe care le putem controla. Aşadar, vă prezentăm câteva obiceiuri care provoacă riduri, împreună cu sfaturi pentru a le evita.

6 deprinderi care provoacă riduri. Şi 6 metode de a le evita

Nu trebuie să vă mijiţi ochii prea des

Cu alte cuvinte, zâmbetul şi râsul provoacă şi ele riduri, dar este mai bine să trăiţi în veselie decât cu o faţă de înmormântare. În schimb mijirea ochilor are o explicaţie: de foarte multe ori de jenăm din cauza miopiei şi nu purtăm ochelari sau lentile. Iar aceasta înseamnă că de aproximativ 160 de ori pe zi sunteţi nevoite să mijiţi ochii pentru a vedea ceva. În fiecare zi, an după an. Mergeţi la oculist şi nu mai evitaţi problema.

Somnul pe spate în locul somnului pe burtă sau pe o parte

Medicii recomandă într-un glas să dormim pe spate. Acest lucru este folositor pentru respiraţie, postură şi chiar pentru pielea feţei. Aceasta nu se „boţeşte” în timpul somnului. Nu ştim cum îşi imaginează medicii acest control asupra poziţiei în timpul somnului. Aţi întâlnit astfel de oameni? Noi nu. De regulă nu ştim ce facem atât timp cât dormim.

Dar iată ce trebuie să faceţi pentru a dormi mai uşor pe spate în mod instinctiv. Verificaţi-vă coloana la un ortoped. Durerile de spate vă pot împiedica să dormiţi în această poziţie. Asiguraţi-vă că nu vă dor rinichii – o altă cauză a evitării somnului pe spate. Cumpăraţi-vă un pat normal cu saltea şi perne ortopedice. Dacă vă treziţi pe canapea cu dureri de spate, despre ce sănătate a tenului putem vorbi?!

Frecatul ochilor

Atunci când frecaţi ochii, aplicaţi rimelul, umbrele şi vă aranjaţi genele, întindeţi cea mai subţire piele care există în corpul nostru. Clătiţi faţa dacă vă ustură ochii. Nu faceţi exces de machiaj zilnic. Nici un soţ nu va spune că şi-a îndrăgit soţia exclusiv pentru „ochii de pisică”, pe care ea şi i-a „desenat” timp de două ore.

6 deprinderi care provoacă riduri. Şi 6 metode de a le evita

Prea mult zahăr

Atunci când consumaţi prea mult dulce, fonul hormonal se modifică şi scade nivelul de colagen în piele. Este normal să mâncăm dulce până la vârsta de 10 ani, copiii au indicaţii fiziologice pentru acest lucru. Dar după această vârstă este nevoie de mai multă grijă.

Consecinţele razelor solare

Ochelarii întunecaţi, pălăriile cu boruri largi şi cremele de protecţie pentru fiecare zi sunt cei mai buni prieteni ai fetelor. Şi costă mult mai puţin ca diamantele. Chiar dacă staţi ziua întreagă în oficiu, dar razele soarelui pătrund prin geam, pielea dumneavoastră îmbătrâneşte. Schimbaţi-vă locul sau trageţi jaluzelele.

Fumatul

Nicotina îngustează vasele şi capilarele pielii, de aceea procesul de alimentare cu oxigen este dereglat. Bună ziua, riduri. Chiar dacă fumaţi ţigări electronice, inhalaţi nicotină. Ştim că este destul de greu să te laşi de fumat. Dar gândiţi-vă, merită oare?

6 deprinderi care provoacă riduri. Şi 6 metode de a le evita

Şi ultima recomandare: dormiţi suficient.

În viaţa noastră nu va exista niciodată un moment în care veţi avea suficient timp să dormim. Sau, mai bine zis, va veni prae târziu. Învăţaţi-vă să vă planificaţi fiecare zi în aşa mod încât să aveţi cel puţin 7 ore de somn. Iar dacă aveţi nevoie, şi 8-10 ore. Şi acest lucru este normal: fiecare om are necesităţi individuale de somn.