Femeia de afaceri și bloggerița Tany Vander a apelat la serviciile unei bone încă din primele luni de viață ale copilului său. Micuțul Adam are acum 1 an și 9 luni, iar pe rețelele sociale îl putem vedea destul de des, fiind foarte atașat de mămica lui. După nașterea lui Adam, Tany și-a dorit să-și construiască o carieră frumoasă în continuare, chiar dacă unele mămici care o urmăresc pe rețelele sociale o tot întrebă dacă reușește să îmbine armonios cariera și maternitatea. Ei bine, bloggerița spune că are propria părere referitor la acest subiect și a decis să vorbească deschis despre asta.
”Eu rar gătesc pentru că ziua sunt la lucru și nu reușesc, dar pentru asta am bonă. Dar, să zicem că eu gătesc pentru el de 3 ori pe zi – mă face asta cumva o mamă mai bună? Nu ai cum să fii femeie de afaceri, să faci bani, să fii super independentă, ca să poți să te întreții în caz că rămâi singură și în același timp să reușești să gătești de trei ori pe zi mâncare copilului.”, a subliniat Tany Vander pe contul său de Instagram.
Bloggerița afirmă că activitățile casnice nu îți oferă un plus de valoare și nu te face neapărat o mamă mai bună. În schimb, timpul petrecut alături de copil și activitățile pe care le aveți împreună sunt extrem de prețioase.
„Tu poți să stai acasă, să gătești de 4-5 ori pe zi, dar să fii nefericită, să simți că degradezi, să fii mereu enervată, irascibilă. Prin asta demonstrezi oare că ești o mamă bună?”, a mai adăugat tânăra mămică.
Deși la un moment dat, Tany a menționat că regretă momentele în care nu poate fi alături de copil, ea a luat această decizie pentru că nu și-a dorit să facă ”paranoia„ și nu este adepta sedentarismului.
Depresia postnatală - un alt motiv pentru care a apelat la serviciile unei bone
De altfel, în primele luni după nașterea lui Adam, bloggerița a suferit de depresie postnatală. Anume acesta a fost primul factor care a motivat-o să apeleze la serviciile unei bone.
”În cazul meu primele două luni au fost foarte grele, aveam senzația că o iau în direcția cealaltă... Eu știu ce înseamnă să stai cu copilul și să nu te ajute nimeni. Nopți nedormite, colici... Credeam că trec în direcția depresiei. Dar, la timp am început să lucrez și mi-a trecut de tot.”, spunea într-un interviu Tany Vander.
Voi cum găsiți punctul de echilibru dintre carieră și maternitate?