mamaplus

Cele mai dificile emoții pe care le ai în calitate de mamă

-
//
16.07.2019

Rolul de mamă este unul dintre cele mai provocatoare ale unei femei pentru că implică o mulțime de activități și lucruri la care trebuie să se gândească și pe care să le rezolve. Iată cele mai dificile emoții!

mamaplus

1. Să înveți să ai încredere în instinctul matern
Această problemă apare în special când ești mamă pentru prima data și nu reușești să înțelegi cum trebuie să ai grijă de puiul tău. Nu este mai ușor nici cu următorii copii pentru că fiecare este diferit și are modul său specific de comunicare. Instinctul de mamă este unul dintre cele mai puternice, care te ajută să iei deciziile potrivite întotdeauna. Vei ajunge să știi, poate nu în prima săptămână, dar sigur în prima lună, când micuțul tău este înfometat sau când are chef de joacă.

2. Judecată și justificare
Atunci când ești mamă trebuie să îți justifici constant opțiunile de a alăpta sau nu, de a dormi cu bebelușul în pat sau nu, de a folosi sau nu un premergător. Și acestea nu se termină aici, ci continuă chiar și după adolescență. Adevărul este că nu trebuie să explici nimănui de ce procedezi într-un anumit fel, fiind singura responsabilă de bunăstarea familiei. Ai încredere în tine și în deciziile tale!

3. Lupta continuă de a fi suficient de bună
Nicio mamă nu este pe deplin mulțumită de modul în care acționează raportat la copiii săi.

4. Senzația de vină când muncești
Atunci când ești o mamă care muncește, nu stă acasă alături de copii, apare inevitabil și sentimentul de vină. Că poți rata anumite momente importante din creșterea micuților tăi, că nu te poți dedica lor atât de mult pe cât ți-ai dori. Adevărul este că indiferent de alegerile făcute cu privire la activitatea profesională va exista mereu o clipă pe care o vei rata. Dar vor exista mereu altele, poate și mai frumoase.

5. Îngrijorarea constantă
Îngrijorarea face parte dintre sentimentele care însoțesc o mamă tot timpul vieții sale. Când copiii sunt mici se îngrijorează cu privire la cât de mult mănâncă sau la diverse accidentări, iar la maturitate dacă este un adult fericit și împlinit.

6. Să îți păstrezi cumpătul
Și această emoție necesită antrenament. Atunci când ești obosită sau ai avut o zi aglomerată este mai greu să pui în practică ceea ce gândești. Trebuie să ai destul de multă răbdare, dacă dorești să crești copii fericiți și fizic, și psihic.

Sursa